DARE2b ще представи уникално bike trial шоу

Бен Травис и Рос Макартър от отбора M.A.D. ще направят спиращи дъха демонстрации за публиката в София и Пловдив.


Феновете на велосипедния спорт у нас ще имат възможност да се насладят на уменията на двама от най-добрите състезатели в дисциплината байк траял от отбора M.A.D. – Великобритания. Отборът е спонсориран от водещата английска марка за спортни стоки DARE2b, която е част от REGATTA – европейски лидер в outdoor екипировката.

Демонстрациите в София ще се проведат в петък, 15 юни 2012, от 19 часа пред паметника на Съветската армия – обичано място от феновете на байка. Шоуто в Пловдив ще се проведе с подкрепата на велоклуб „Крива спица“ на територията на Велопарк Пловдив в събота, отново с начален час 19 часа.

Специално за демонстрациите ще бъде изградено временно трасе с препятствия от палети, пънове, автомобилни гуми и варели, като ездачите ще използват за трикове и елементи от градската среда – стълби, прагове, огради.

Освен гостите от Великобритания в спектакъла ще се включат и представители на спортен клуб „Байктраял София“, които допълнително ще покачат градуса на шоуто.

Феновете ще имат възможност да се насладят на специален DJ set, представен от Monster Energy, а Drag Bicycles ще представят най-новите си модели велосипеди.

Събитието се организира от верига магазини SLS – официален вносител на DARE 2b, Regatta, Rossignol, Quicksilver, Roxy, Dainese, Thule.

Допълнителна информация

Какво е байктраял (biketrial, trials)?

Байктраял е дисциплина в колоезденето, като основна цел е преодоляването на различни препятствия в градска или естествена среда. Преминаването на препятствия става чрез различни скокове с колелото, балансиране и т.н. Основната идея е да не се стъпва с крак върху препятствието, кaто по време на състезание стъпването се отчита като наказателна точка – участникът с най-малко наказателни точки печели състезанието. Именно поради тази причина е изключително важна физическата подготовка на колоездача. Самите препятствия могат да бъдат различни по размер и форма, а за тренировки се изграждат изкуствени трасета от палети, макари, варели, гуми и т.н.

Ben Travis, 26 г.

Постижения – Scottish elite trials 2010 – първо място, British trials cup final – трето място, обиколил е Англия със стрийт колело.

Велосипед – Marinobike

Дрехи – DARE2b

Две филмчета, които казват всичко за Бен:

http://www.youtube.com/watch?v=Y78gczZSvzk

http://www.youtube.com/watch?v=UjJkiF-xVNk&feature=relmfu

Ross McArthur, 25 г.

Велосипед – Marinobike

Дрехи – DARE2b

Повече информация за M.A.D. –  http://www.m-a-d.co.uk/

Спортен клуб Байктраял София

Клубът обединява някои от най-добрите български байктраял колоездачи. Целта на клуба е да организира и провежда демонстрации и състезания, които да популяризират спорта байктраял и разпространението му в страната.

Повече информация – www.btsofia.com

DARE 2b

е английска компания, която предлагa дрехи с високо качесто на достъпни цени. Фирмата произвежда екипировка за всички сезони. Лятната колекция на dare2b е подходяща за каране на колело в различни стилове  – AM/XC/DH/Street. Освен спортна екипировка, марката предлага и богата гама  дрехи за града, екипировка за зимни спортове, както и дрехи за най-малките.

DARE2b е спонсор на отбора M.A.D, който е от водещите в Англия. През изминалата година те са организирали 96 събития за по-малко от 140 дни и са направили над 450 демонстрации.

DARE2b са спонсорирали The 2011 British BikeTrial Championships, Nutcracker Series, TrialsQueens – the British Championships at Hook Woods

Повече информация за Dare 2b – http://www.en.dare2b.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>