Карлово XC Open Cup 2012 – 26-27 май

Днес организаторите от сдружение „Зелен път“ ни изпратиха подробностите за третото издание на състезанието Карлово XC Open Cup, което е и част от програмата на Празника на розата. Събитието ще се проведе в рамките на два дни, като в събота ще е по-лежерната и развлекателна част от програмата, докато неделята е отредена за същинската надпревара. Следва информация за програмата, условията за участие и т.н.

Месецът на розите е и месецът на зеления път. Родният град на Васил Левски – Карлово, със своята приказна местност и условия за страхотно колоездачно преживяване, ще посрещне за трета поредна година „Karlovo XC OPEN CUP“ на 26-27 Май 2012 г. Състезание, което оставя повече от приятни спомени и усещания с приятен аромат на български рози. То е подготвено под вещото ръководство и организаторски талант на сдружение „Зелен път“.

Програмата на състезанието е както следва:

Първи ден: 26 май 2012 г.

10:00–17:00 ч СВОБОДНО ВРЕМЕ за Празника на Розата

17:00–19:00 ч РЕГИСТРАЦИЯ, ПОЛУЧАВАНЕ НА СЪСТЕЗАТЕЛЕН НОМЕР, Място: местността Бешбунар

17:30–18:30 ч СТАРТОВЕ ЗА ДЕЦА, Място: местността Бешбунар

19:00–19:30 ч ТЕХНИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ, Място: местността Бешбунар

19:30–00:00 ч ПАСТА ПАРТИ, Място: местността Бешбунар

 

През деня за свободното време предлагаме две възможности:

– За най-нахъсаните и любопитни участници – стратегическо разучаване на състезателното трасе. Приблизителната дължина на трасето е 37 км. Стартът се дава от площада на гр. Карлово. Повече информация за маршрута, който като цяло съвпада с миналогодишния, можете да намерите тук: http://greenway.bg/systezanie-karlovoxc/trase/

– Празник на розата в гр. Карлово и Казанлък. По традиция от 1903 г. този народен обичай се организира в чест на българската маслодайна роза. Празникът е известен и като Ден на българския революционер Васил Левски. Гостите на града могат да се запознаят с една изключителна традиция, по която чужденците се захласват. Събитието започва с ритуала „Розобер“ в розовите поля край Карлово. След това под бурни танци и песни, които далеч не са спирали и на розовите поля, духът на розата се поема от снажни мъже, които носят на ръце „Царицата на розата“, избрана с конкурс, по централния площад на едноименния град. Тук са и кукерите, тук е и витото хоро, тук са и всички занаятчии с техните ръчни произведения… Една феерия от истински фолклорен български дух с благоуханен дъх на рози, красота и автентичност.

Втори ден: 27 Май 2012 г.

8:00–9.00 ч РЕГИСТРАЦИЯ, ПОЛУЧАВАНЕ НА СЪСТЕЗАТЕЛЕН НОМЕР, Място: площада на гр. Карлово

9:00–9.30 ч ОТКРИВАНЕ, Място: площада на гр. Карлово

09:30–10:00 ч ПРОВЕРКА НА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ

10:00 ч СТАРТ, Място: площада на гр. Карлово

14:00-15:00 ч НАГРАЖДАВАНЕ, Място: площада на гр. Карлово

15:00 ч ЗАКРИВАНЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО

 

ВАЖНО:

Как да се включа?

Пълните условия за начина на участие ще намерите на адрес:
http://greenway.bg/systezanie-karlovoxc/usloviya-zayavka-za-utchastie/

Наредба:
http://greenway.bg/systezanie-karlovoxc/naredba/

Можете да отворите/изтелите наредбата и в PDF формат ТУК.

http://greenway.bg/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>