„Път за никъде“ 2012 ще бъде на 28-29 юли

Традиционното състезание в Банско се организира от няколко години от група ентусиасти начело с британеца Джеймс Хюс и е с основната цел участниците да се забавляват по маршрутите, които не са особено тежки. През 2012 г. обаче за тези, които искат да се понапънат повече, има отделна категория „Състезатели“ – участниците в нея ще карат по-дълъг маршрут, но ще се борят и за отделни награди.


Това са само част от подробностите, които вече са обявени в сайта на събитието: http://bansko-mtb.com/

Копираме ги и тук, но с уговорката, че доколкото познаваме организаторите, няма да се учудим, ако до лятото се появят още изненади и допълнителни екстри.

Дати :

28.07.2012 и 29.07.2012 г.

Маршрути:

Ден 1  – „Перфектен ден“ и „Умряло куче“ – общо 44 км

Ден 2 –  вариант на „Foxy lady“ – 23 км

Категории:

Път за никъде е състезание от типа велорали с два етапа, като се взимат резултатите и от двата. Искаме хората да се забавляват и да карата за удоволствие, категориите са най-вече за да може всеки да сравни времето си с това на хора, които са на неговото ниво на каране. Въпреки това награди ще миа за всички категории, но за сериозните състезатели е предвидена отделна категория и награди.

1) До 21 г.

2) 21-45 г.

3) Над 45 г.

4) Жени

5) Състезатели

За състезателите ще има трофей и медал за първото място и медали за второ и трето места. Името на победителя ще бъде гравирано върху купата, която той ще може да запази през годината, но ще бъде помолен да върне в края й. Ако някой успее да спечели състезанието в четири поредни години, той ще има правото да задържи купата завинаги.

Разликата в трасето за категория „Състезатели“ ще бъде в това, че те ще направят две обиколки по маршрута „Foxy lady“, т.е. общо 46 км.

Такса за участие:

50 лв. – пакетът включва състезателен номер за двата дни, професионална колоездачна фланела, застраховка, напитки по трасето и настаняване (нощувка и закуска) за две нощи.

30 лв. – пакетът включва състезателен номер за двата дни, професионална колоездачна фланела, застраховка и напитки по трасето.

15 лв. – пакетът включва състезателен номер за двата дни, застраховка и напитки по трасето.

Придружители и членове на семействата на участниците също ще могат да ползват настаняване със закуска на преференциални цени.

В събота следобед се предвижда и състезание по Dirt Jump и пъмптрак в изградения през 2011 г. Drag Sk:ll парк.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>