UCI потвърди излъчването на СК от Red Bull

Международния колоездачен съюз (UCI) потвърди официално, че компанията Red Bull Media House (RMBH), която е собственост на известния производител на енергийни напитки, ще бъде основен медиен партньор за отразяването на Световната купа през 2012 г.


Слуховете за това циркулират от няколко месеца, след като стана ясно, че Freecaster.tv, които до момента излъчваха пряко стартовете, нямат възможност да платят поисканата от UCI такса за телевизионните права и поради това се оттеглят от отразяването на СК. Скоро след това се появи идеята за нова серия състезания по спускане (DH1), организирана от Freecaster, а по-късно се появи името и на Red Bull като евентуален наследник на прякото излъчване на СК. Още тогава беше ясно, че ако някой има интереса, капацитета и средствата да осигури такова, това ще е именно компанията за енергийни напитки.

Сега, една седмица преди първия старт в Питърмарицбург, ЮАР, информацията е официално потвърдена. Red Bull ще излъчват в HD формат, ще снимат с още повече камери по трасетата и ще се опитат да направят услугата, с която са свикнали милиони потребители по света, още по-добра. Всички почитатели на спорта ще могат да следят състезанията по крос-кънтри (ХС), крос-кънтри елиминации (ХСЕ) и спускане (DHI) директно в интернет на адреси: www.redbull.com/bike и www.redbull.tv.

Друга добра новина е, че колоритният коментатор Роб Уорнър (един от добрите британски спускачи в близкото минало) остава зад микрофона и ще продължава да нажежава и разведрява обстановката с крясъци и шеги.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>