Shimano навлиза на пазара за раници

Японският производител на компоненти и екипировка представи на широката публика първите си продукти за 2013 г. и този път това не са курбели, команди и дерайльори.

Shimano от години предлага не само изваяни от леки сплави и композитни материали части за велосипеда, но и екипировка за колоездача – облекло, очила, обувки. Затова новата група продукти е колкото изненадваща, толкова и логична.

Раниците на Shimano са предназначени за запалени колоездачи и както може да се очаква са иновативни и „пълни“ със специфични елементи и екстри, гарантиращи удобство и функционалност. Те са групирани в 4 моделни линии – всяка със свое собствено предназначение.

За нашата аудитория безспорно най-интересна ще е линията Unzen. Раниците в нея са предназначени за планински колоездачи, обичащи да карат бързо и надалеч, да изследват нови места и да усещат свободата и природата. Тези продукти са част и от серията ACCU3D (Accurate 3D Technology), към която се числят и някои от облеклата на марката. Това ще рече, че са използвани възможно най-леки, здрави и високотехнологични материи и дизайн, който да осигурява комфорт, ниско тегло и множество функции. Пример за това е т.нар. „кръстосан хамут“ или другояче казано – регулируема система за фиксиране към тялото, при която презрамките на раницата се събират отпред при гръдния кош, което елиминира нуждата от допълнителен ремък там. Според производителя тази конструкция (разбира се, има и пояс за кръста) осигурява комфортно и стабилно закрепване, дори когато раницата е пълна с багаж. Освен това Unzen дава и пълна свобода на движенията, без да ограничава карача в която и да е посока. Раницата е проектирана и с идеята за постоянен въздушен поток, който да отвежда потта от гърба. Другите специфични детайли включват страничен достъп до основното отделение, малки джобове за организиране на багажа, резервоар за вода с вместимост 2 или 3 л, възможност за закрепване на защитна екипировка и на задна светлина и др. Линията Unzen включва три модела с различен обем – 6, 10 и 15 л – в три различни цвята.

Rokko също е интересна, компактна и лека раница с вместимост 12 л и възможност за добавяне на мех за вода, но без такъв да е включен стандартно в комплекта. Този модел е напълно пригоден за каране в планина, но също толкова удобен и при придвижване в града. Той не е от толкова висок клас, както Unzen, но пък е доста по-достъпен като цена.

Третата линия се нарича Tsukinist (игра на думи, идваща от tsukin – японската дума за придвижване в града – и cyclist) и е насочена изцяло към градските колоездачи, използващи велосипеда, за да ходят на работа например. Затова тези модели са с по-голям обем (20 или 30 л) и включват специално защитено отделение за лаптоп, специален джоб за смартфон и ярък дъждобран със светлоотразителни елементи.

Що се отнася до Osaka, това са специализирани куриерски чанти за хората, чиято професия е да обикалят града по цял ден с колело, доставяйки писма и документи. Те също имат отделение за лаптоп, както и възможност за организиране на съдържанието, а също и достатъчно голям обем – 25 или 35 л.

Всички тези продукти се очаква да бъдат на пазара през октомври 2012 г.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>