Borovets Winter Bike Duel 2012 – подробности

За втора поредна година Боровец ще бъде домакин на уникално атрактивна снежна надпревара с колела – Borovets Winter Bike Duel.  Датата на събитието е 17 март, а мястото – добре познато – Borovets Mountain Bike Park.

Тази година трасето на състезанието ще бъде изградено дни преди самото събитие на трети плац пред хотел Рила. Арената на дуела ще бъде запълнена с множество виражи, големи скокове и различни препятствия, като по него едновременно ще стартират по двама състезатели.  Участниците ще бъдат разделени в три категории –  Юноши  15-17 г., Мъже 18+ и Жени 15+.

След миналогодишния успех на състезанието, което привлече  близо 70 участници, тази година организаторите от Concept Creative и Бороспорт очакват бройката на състезателите да надмине 100.

С всяка изминала година планинското колоездене набира все по-голяма популярност в България, като все повече млади и не толкова млади се качват на колелата и тръгват по планинските пътеки.  Голям принос за това има и най-добрият по размери  и разнообразни условия парк за планинско колоездене в България – Borovets Mountain Bike Park,  който предлага отличен терен за  начално обучение, както и специализирани трасета за по-напредналите.  Всички практикуващи този спорт у нас с нетърпение очакват откриването на летния сезон на парка, който ще бъде пълен с изненади за новата година.

Tазгодишната надпревара ще се проведе вечерта и ще представлява голяма атракция за туристите в курорта – стартът ще бъде в 16 часа, а финалите ще сa по тъмно. Всички, които останат и вечерта, ще имат възможността да се позабавляват следващия ден, като изпробват различни скокове върху огромна въздушна възглавница. За целта от хотел Рила са подготвили специални пакети  за нощувки за всички състезатели, както и примамливи награди за победителите.

Всички, които искат да участват, ще могат да заявят своето желание предварително на e-mail:  [email protected] до 15-ти март, както и на място. Всички състезатели са длъжни да имат валидна планинска застраховка и нужната защитна екипировка. Непълнолетните ще могат да участват с разрешение от родител и специална декларация.

Много сняг, добро настроение и емоциите на снежния дуел – какво по-добро предложение за съботния ден? Очакваме всички на 17-18 март в Боровец, за да изкараме един запомнящ се уикенд заедно.

За информация:  [email protected] и  www.borovetsbikepark.com


Програма на Borovets Winter Bike Duel 2012:

17 Март 2012г.

12:00 – 15:00 – Записвания за състезанието; запознаване с трасето

16:00 – Квалификации за време – стартове по един

В зависимост от броя на участниците в категориите, в състезанието ще продължат напред точен брой състезатели за провеждане на дуелите. (8/16/32 и т.н.)

17:30 – Старт на първата част от елиминациите

19:00 – Край на първата част от елеминациите

19:10 – Старт на втората част от елиминациите

20:10 – Край на втората част на елиминациите

20:20 – Старт на третата част от елиминациите

20:50 – Край на третата част от елиминациите

20:40 – 21:00 Ремонт на трасето

21:00 – Старт на четвъртата част от елиминациите

21:15 – Край на четвъртата част от елиминациите

21:30 – Финали

22:00 – Награждаване

* Елиминациите стартират в следния график по категории – Жени 15+; Юноши 15-17; Мъже 18+.

** Възможни са промени в програмата поради независещи от организаторите причини.

*** 18 март – резервен ден за провеждане на състезанието поради лошо време и независещи от организатoрите причини.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>