Ком-Емине 2011 – групата на Борис Борисов

Повечето от вас вероятно са чели и си спомнят добре разказа на Борис Борисов за опита му да премине Ком-Емине през 2010 г. Той е ценен не само заради самите преживявания на автора (които дори предизвикаха спорове във форума, тъй като за едни историята му звучеше като геройство, а за други като самонадеяност), а и с подробните описания на маршрута, местата и възможните проблеми и изпитания. Е, през 2011 г. Борката се завърна към легендарния маршрут с желанието да го премине целия, и то за 8 дни и половина. Стана така, че си намери дори и компания, като в крайна сметка от вр.Ком тръгнаха петима души, а трима от тях сега влизат и в ролята на разказвачи.

„Групата“ на Борис Борисов е условно понятие, доколкото от самото начало правилата са били ясни: всеки е готов да се справя и сам за себе си, да гони целите си по маршрута, да си избира темпото и стратегията, но какво лошо пък, ако има и компания в начинанието? Иначе казано, Борис не е бил нито организатор, нито ръководител на групата, но доколкото всички участници в нея са се свързали именно с него, за да се присъединят, а и за да можем да отличаваме този разказ от останалите за Ком-Емине, които стават все повече, въведохме това понятие.

Последните уточнения засягат технологията за публикуване на пътеписа. По желание на авторите то ще стане отново в голямата тема за Ком-Емине във форума на МТБ-БГ, в която започна всичко още преди няколко години. От друга страна, това никак не е удобен подход, ако трябва да намерите самия разказ в цялост или отделна негова част след, да речем, 3-4 години. Затова и този път като „вход“ към пътеписа ще служи настоящото въведение в секция „По пътеките“ на сайта, което можете да намерите лесно и по всяко време. Точно тук ще намерите всички части от пътеписа накуп:

Предварителна информация

Стартът. 29.07.2011

30.07.2011 – От хижа „Тръстеная“ до прохода Витиня

31.07.2011 – от Витиня до х. „Планински извори“

01.08.2011 – от х. „Планински извори“ до заслон „Орлово гнездо“

02.08.2011 – от заслон „Орлово гнездо“ до заслон „Ботев“

03.08.2011 – от заслон „Ботев“ до Бузлуджа

04.08.2011 – от Бузлуджа до Чумерна

05.08.2011 – от Чумерна до Върбишки проход

06.08.2011 – от Върбишки до Ришки проход

07.08.2011 – от Ришки проход до нос Емине

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>