Велоклуб „Зарата“ – планове за 2012 г.

Велоклуб „Зарата“ честити новата 2012 г. на всички любители на планинското колоездене, на своите партньори и спонсори. В следващите редове искаме да споделим с Вас следните новини за дейността ни през идния сезон:

* Една от целите на клуба е да популяризира планинското колоездене. За целта организираме състезания, достъпни за широк кръг хора – тази година ще се постараем на състезанията ни да присъстват съдии от републиканската съдийска комисия, така че да носят точки за професионалните състезатели, но от друга страна за хоби любителите е възможно трасетата да са съкратени и/или по-лесни. Смятаме за изключително важно да се поощряват децата да карат планински велосипед и задължителен елемент на всяко следващо наше мероприятие ще е наличието на детско състезание.

* През 2012 година ще организираме две състезания, които вече са станали традиционни в календара на МТБ събитията в България: на 22 април 2012 г. в парк Аязмото, гр.Стара Загора ще бъде даден стартът на ХС състезание за купа „Зарата“. На 22 и 23 септември 2012 г. със старт в Старозагорските минерални бани е двудневното ендуро състезание за купа „Средна гора“ 2012. Подробности и наредби ще бъдат налични сравнително скоро на сайта www.mtb-zarata.com, а като наближат събитията ще има съответна информация във форума на МТБ-БГ и в рубриката „Събития в България“ на същия сайт.

* Клубът работи активно с партньори и спонсори, желаещи да подкрепят планинското колоездене като спорт. Освен туристическо дружество „Сърнена гора“ – Стара Загора, постигнахме споразумение за сътрудничество и с фирма „Транспрес“. От следващия сезон нашият отбор вече ще носи името „Зарата Транспрес“. Клубът реши да подкрепя и по-млади хора, като им даде шанс да се изявят на всяко по-сериозно мероприятие от българската МТБ сцена. В тази връзка искаме да ви уведомим, че от следващият сезон за „Зарата Транспрес“ ще се състезава и Мирослав Алексиев от гр. Мъглиж – млад състезател, за когото вярваме, че има потенциал, но поради ограничени финансови възможности не е могъл да се изяви достатъчно.

Желаем успех на всички организации, работещи за МТБ общността в България, както и на всички отделни любители или професионалисти, практикуващи този спорт. До нови срещи по пътеките и трасетата!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>