Sram pART Project

Американският производител разпространи информация за интересен благотворителен проект, който ще бъде реализиран в полза на фондацията World Bicycle Relief. Компанията се е обърнала към десетки творци с молбата да създадат скулптури, използвайки компоненти за велосипеди или части от тях. Всеки от хората на изкуството е получил кашон със 100 компонента и задачата да направи „нещо“ с тях. Резултатът от работата им е впечатляващ, ето само няколко примера:

За да видите всички създадени модели, както и подробности за авторите им, посетете специалната страница в сайта на Sram: http://www.sram.com/partproject/

Уникални са и наистина си струва да разгледате всеки от тях в детайли, за което Sram са предоставили достатъчно снимки (по няколко за всеки модел).

На 30 ноември в Чикаго ще бъде организирана изложба, представяща творбите. Така ще бъдат генерирани и приходите за фондацията. Първо, чрез входните билети, които са с цена 134 долара – такава е стойността на един велосипед, дарен от фондацията на нуждаещите се в различни бедни държави. Очаква се изложбата да бъде посетена от множество ключови фигури както във велосипедния бранш, така и извън него. Второ, произведенията на модерното изкуство ще бъдат продадени на търг, който ще бъде организиран онлайн, така че всеки желаещ може да се включи.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>