Pinkbike стартира конкурс за снимка на годината

Най-големият сайт за планинско колоездене в света, който е и своеобразно хранилище за снимки, с над 7 милиона фотографии от цял свят, качени в него през годините, както и с някои от най-добрите МТБ фотографи в света като част от редакционния екип или като сътрудници, реши, че освен Снимка на деня и Снимка на месеца, през 2011 г. трябва да постави началото и на конкурс за Снимка на годината.

За финалистите в него е предвиден награден фонд (под формата на предметни награди) на обща стойност 20 000 долара. Основен спонсор на конкурса е Specialized.

Правилата са следните – всеки потребител може да номинира до 5 снимки за конкурса. След това специално жури, включващо някои от най-известните имена в МТБ фотографията ще има много трудната задача да отсее от номинираните творби 32 фотографии, които ще участват във финалния кръг. Той ще се проведе в интересен формат, нещо като директни елиминации – на потребителите ще бъде показвана по една двойка снимки, от които те ще трябва да изберат едната. По този начин от 32 ще останат 18, след това 8, 4, 2 и накрая ще бъде избран победителят, който, наред с няколко други награди за предишните нива, ще спечели и чисто нов велосипед Specialized Demo.

Ето ги и подробностите в Pinkbike: http://www.pinkbike.com/news/Pinkbike-Photo-of-the-Year-Contest-Announced-2011.html

Крайният срок за номинациите е 4 ноември, така че ако искате да номинирате някоя хубава снимка, която сте видяли в галерията на Pinkbike, побързайте!

Междувременно си струва да прегледате и галерията с вече номинирани фотографии, където има някои наистина забележителни кадри… всъщност много такива!

http://www.pinkbike.com/photo/poylist/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>