GoPro представи второто поколение на камерата HD Hero

Два пъти по-мощна от първата GoPro HD Hero камера, HD Hero2® дава възможност на любители и професионалисти да уловят и излъчват най-вълнуващите моменти от техния живот с още по-високо качество – 1080p HD видео и 11 мегапиксела снимки.


Едва ли някой може да оспори, че в момента камерата HD Hero е може би най-популярната и използвана любителска камера за екстремни спортове. Даже „любителска“ не е съвсем точно, доколкото този уред се ползва от доста професионални спортисти за заснемане на кадри, които биха могли да „струват живота“ на стандартните и доста по-скъпи снимачни техники. Друго голямо предимство, освен наличието на защитни удароустойчиви и водоустойчиви кутии, чрез които Hero оцелява и при най-опасните каскади, е възможността за закрепване къде ли не – каска, кормило, рамка, гръден кош, отгоре, отстрани, отдолу… множеството приставки и въображението на ползвателите водят до нови и нови приложения на този успешен продукт. Хубавото обаче е, че производители като Go Pro никога не обичат да почиват дълго на стари лаври и непрекъснато работят по усъвършенстването на продуктите си. Вследствие на това на пазара вече се появи второто поколение HD Hero. В следващите редове ще ви запознаем с основните новости при него.

HD Hero2 превъзхожда своя предшественик по няколко технологични показателя. Новият процесор на HD Hero2 е два пъти по-мощен, което разгръща напълно възможностите на изцяло новия 11 мегапикселов сензор и дава два пъти по-детайлен образ и много по-добро качество при слаба светлина. За да се използват пълноценно тези възможности, е разработен и нов обектив, който е два пъти по рязък от предишния. Всички тези подобрения би трябвало да доведат до значително повишаване на качеството на картината при всякакви условия, в случай че някой не е бил доволен от сегашното ниво.

Така на практика се подобрява значително и качеството на снимките, които камерата заснема в режим „фотоапарат“. Освен по-добрата работа при лоша светлина, HD HERO2 може да заснеме до десет 11-мегапикселови снимки в секунда, а също така да снима автоматично в режим „timelapsе“ с половин секунда време между кадрите. Така улавянето на желания момент при заснемане на бързодвижещи се обекти (каквито обикновено се срещат при екстремните спортове и заниманията на открито) става доста по-лесно.

С новото поколение Wi-Fi BacPac™ и Wi-Fi Remote продукти на GoPro, очаквани на пазара тази зима, HD Hero2 ще позволи дистанционно видео управление посредством Wi-Fi дистанционно, смарт телефони, таблети и компютри, както и излъчване на видео на живо от всяка една точка, където има Wi-Fi сигнал.

Приоритет на GoPro при създаването на HD HERO2 е била и промяната на менютата за управление – HD HERO2 представя нов, лесен, езиков интерфейс, който елиминира нуждата от допълнителни инструкции. „HD HERO2 е много по-лесна за употреба от първоначалната HD HERO. Ако знаете как да използвате стандартна камера, може да ползвате HD HERO2 направо от кутията, без никакви инструкции. Това прави HD HERO2 изключително достъпна камера, която може да се ползва всеки ден, и в същото време запазва всички характеристики, режими и качества, които направиха GoPro най- добрата малка HD камера за Холивуд”, казва продуктовия директор на GoPro Руди Самюелс.

Ето още веднъж писък с новите характеристики на HD HERO2:
– Професионален 11 мегапикселов сензор
– 2х по-бърз процесор
– 2х по-рязък стъклен обектив
– Професионално качество при ниска осветеност
– 170º, 127º или 90º градуса картина при 1080p и 720p видео
– 120fps@WVGA, 60fps@720p, 48fps@960p, 30@fps 1080p видео
– Снимки при 170º или 127º зрителен ъгъл
– Режим 10 снимки в секунда при пълна резолюция
– Режим timelapse – 2 кадъра в секунда при пълна резолюция
– 3.5 мм външна букса за вход на стерео микрофон
– Нов, лесен за работа интерфейс
– Съвместима с Wi-Fi BacPac™ и Wi-Fi Remote™
– дистанционно с голям обхват за 50 GoPro камери
– Wi-Fi преглед на видео/снимки, плейбек и контрол чрез GoPro приложение
– Видео и снимки на живо в мрежата

HD HERO2 се продава в три различни комплекта, всеки съдържащ необходимите закрепящи аксесоари в зависимост от вида спорт и дейност – Outdoor (занимания на открито – на снимката горе), Motorsport (моторни спортове) и Surf (водни спортове). HD HERO2 е съвместима и с всички съществуващи GoPro аксесоари. Цената на всеки от комплектите в България е 679 лв.

http://gopro.com/
http://www.xcosports.com/

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>