Battle Of The Champions – първи подробности

Измина повече от месец, откакто съобщихме за събитието, което ще е първо по рода си на наша земя. И не е само интересният формат (състезание по спускане на закрито) това, което ще разтърси родната сцена! Изминалите седмици, изпълнени с очакване и въпроси, вероятно са се сторили безкрайни на мнозина, но чакането си заслужаваше, уверяваме ви! Ще се убедите сами от следващите редове, но моля, настанете се удобно и по-добре оставете настрана напитките и храните… 😉


Започваме с новината за отлагането на събитието с една седмица. Окончателната дата е събота, 5 ноември. Мястото е Националният дворец на културата, като голяма част от трасето ще бъде изградено вътре в самата сграда. Подробности за него обаче очаквайте по-нататък, когато започне подготвянето му. Причините за изместването на датата са свързани най-вече с вероятния балотаж на изборите. На 5 ноември обаче изборът на МТБ карачите в България май ще бъде предопределен – НДК, Битката на шампионите.

От самото начало един от въпросите е кои са организаторите на събитието. В основата стоят Drag Bicycles и техният маркетинг директор Петър Сотиров – у него се зароди тази наистина невероятна идея. Drag ще са и един от основните спонсори на състезанието. Наред с тях в организацията и финансирането на проявата засега са потвърдили включването си Five Ten и Mazda, което обаче не изчерпва списъка. Задължително място тук има и Националният дворец на културата, домакин и съорганизатор на надпреварата, представляван от Тодор Влайчев (член на съвета на директорите на НДК). Очаквайте в следващите седмици специална статия за организаторите и спонсорите на Battle Of The Champions, в която ще ви представим всеки от тях.

На 6 октомври бяха раздадени и първите покани – Боян Шахов (Пупи) от Drag връчи така желаните пликове на момчетата от отбора на True Riders – Митко Гайдов, Георги Радев, Боби Крумов и компания ще трябва да се борят със силни съперници от страната и чужбина за награден фонд, в който първото място ще носи 2500 евро. Не се шегуваме и не сме сгрешили броя на нулите!

Да се готвят и останалите отбори в цялата страна, както и няколкото индивидуални участници, които ще бъдат поканени. МТБ-БГ ще проследи в специална статия връчването на поканите – ще я обновяваме след всяка поредна порция раздадени пликове. Окончателен списък на участниците обаче ще можем да публикуваме едва когато стане ясно кои от поканените са потвърдили, че ще застанат на старта.

Всичко, казано дотук, се случва за първи път в България, но още не сме ви казали най-вълнуващата новина. В Battle Of The Champions може да участват не един, не двама, а цели трима световни шампиони! Дани Харт… Грег Минаар… Стив Пийт!

Звучи твърде хубаво и е истина! Трима от най-големите в света на спускането са карачи, спонсорирани от Five Ten и са заявили сериозен интерес… дори това е меко казано! Всъщност единствената причина да не ги обявим като сигурни е, че за някои от тях все още не е ясно дали няма да изникне нещо друго в програмата им, но никога досега не е било по-вероятно и близко участието на световен шампион по планинско колоездене в българско състезание. Дори ще ви подшушнем нещо от кухнята… първоначално усилията на организаторите били насочени към привличането на единия от тях, а той самият дотолкова се запалил, че поканил и един от другите двама. А където са двама, не е трудно да станат и трима. 😉 Поканени са и други карачи от Острова, които вече са идвали в България, ще има сериозно присъствие и от Италия, Румъния, Словакия, вероятно и от други държави.

Затова, ако имате някакви ангажименти на 5 ноември, най-добре е още отсега да ги отмените, защото това състезание няма да е за изпускане! Не искаме да омаловажаваме никое друго събитие до момента, но Battle Of The Champions се готви не просто да вдигне летвата, а направо да се качи на по-горен етаж.

На фона на тези горещи есенни новини, би трябвало да звучи напълно естествено, че за пръв път МТБ състезание ще бъде излъчвано пряко по телевизията – в един от специализираните спортни канали в националния ефир.

Какво повече? Ще има, но нека първо си поемем дъх от еуфорията, обзела ни в резултат на редовете, които прочетохте. За повече детайли винаги има време… сега е моментът просто да се порадваме заедно, че нещо толкова голямо и яко ще се случи в България. 5 ноември, Национален дворец на културата, Битката на шампионите (пък ако ще и световни)!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>