Chris King добавиха средно движение с керамични лагери в каталога си

Продуктите на американския производител винаги са били синоним за качество и надеждност. За да поддържа това реноме, компанията се старае да е в крак с най-доброто от съвременните технологии, но също така е известна и с по-консервативния си подход – обикновено Chris King внедряват някое ново решение едва когато са сигурни, че то е технически издържано и няма да отмине като някаква бърза мода на пазара.

В последните години (да не кажем вече десетилетия) керамичните лагери (става дума за металокерамика) се доказаха не само във велоиндустрията като надежден и подобряващ характеристиките на продукта заместител на стоманените. Те са по-леки (в повечето случаи), по-твърди и с по-правилна форма (макар и на микроскопично ниво, т.е. невидимо за невъоръжено око). Тези техни характеристики ги правят по-износоустойчиви и с по-ниско съпротивление при търкаляне.

Затова не е учудващо, че Chris King вече предлагат и касета с керамични лагери. Тя е с външни чашки и съвместима с повечето курбели на пазара, използващи 24 мм ос. Заради качеството на лагерите и на уплътненията, използвани в касетата, Chris King са добавили само лека смазка, което допълнително намалява съпротивлението при търкаляне. Освен това продуктът е напълно сервизируем, като за допълнително улеснение компанията предлага и съответния инструмент, наречен  BB Injector Tool.

Както е и при другите продукти на Chris King, новата касета ще се предлага с голямо разнообразие цветове за чашките – цели 10, включително розово.

Цената на Ceramic BB в САЩ е 199$, а гаранцията на продукта е 5 години.

http://chrisking.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>