Националният шампионат по планинско колоездене 2011 ще е в Боровец

Датите остават същите – 22-24 юли, мястото е добре познато, като по трасето ще има и изменения, за да е по-интересно с оглед на проведеното в края на юни международно DH състезание. За първи път Боровец ще е домакин и на състезанието по крос-кънтри като част от шампионата – ще е интересно да видим каква комбинация от пътеки ще изберат организаторите за трасе на тази надпревара. Изобщо, стягайте се за още една доза рилска свежест, примесена с адреналин и високи скорости – този път не само надолу, но и нагоре! Записванията вече започнаха. За всички подробности вижте информацията, предоставена от организаторите, но още преди това искам да наблегна на една промяна спрямо обявените по-рано през годината намерения, а именно – състезанието ще е отворено и за хора, които не са картотекирани към БКС и нямат UCI лиценз.

Боровец – отново домакин на

Националния шампионат по планинско колоездене

За втора поредна година Боровец ще бъде домакин на Националния шампионат по планинско колоездене. Oт 22 до 24 юли в Borovets Mountain Bike Park, ще се проведат две много оспорвани надпревари в дисциплини Крос-кънтри и Спускане.

Преди по-малко от месец станахме свидетели на международно състезание по спускане, в което взеха участие близо 200 души от страната и чужбина.  Oчаква се Националният шампионат отново да предизвика интереса на много състезатели. Новото тази година е шампионатьт в дисциплината Крос-кънтри. Това ще е първото подобно състезание, което ще се проведе в Боровец, като е предвидено още едно в същата дисциплина в началото на септември.

Организаторите планират над 250 участници, които ще бъдат разпределени в различни категории. В дисциплина Спускане: Юноши 15-18, Мъже 19+, Жени 15+ и Хардтейл 15+. Крос-кънтри състезателите също ще бъдат разделени в четири категории: Юноши 15-16, Юноши 17-19, Мъже 19+ и Жени 15+.

Организаторите от Бороспорт, Рам байкс, Concept Creative и Българския колоездачен съюз очакват една много оспорвана надпревара и активно участие. На място вече тече трескава подготовка за състезанието. Подготвят се новости и промени по трасетата, на които ще се се отсеят национaлните шампиони на България. Промените ще станат известни непосредствено преди състезанието. Десетметрови скокове, множество виражи, корени и други препятствия ще бъдат в основата на битката за титлата между най–бързите ни състезатели по спускане. За Кроскънтри състезателите е избрано трудно и доста натоварващо трасе, на което се изискват голяма издържливост и отлична физическа подготовка.

Всеки, който иска да заяви своето участие, може да го направи на: [email protected] до края на 21-ви юли. От там ще получите като автоматичен отговор всички необходими данни, които трябва да попълните и да изпратите обратно. Закъснелите ще могат да се регистрират и на място.

Боровец ви очаква от 22 до 24 юли, за да подкрепите участниците и да станете част от една интересна и оспорвана надпревара. Хубавото време и планинската прохлада ще направят уикенда много приятен и изпълнен с добро настроение.

Пълна програма на събитието и подробности можете да намeрите на www.borovetsbikepark.com


Програма на Националния шампионат по планинско колоездене 2011

Държавен шампионат 2011 – Крос Кънтри / Спускане
XC, DH
22-24 ЮЛИ 2011
Borovets Mountain Bike Park
Дата от до Програма на състезанието
22 юли Петък 14:00h 19:00h DH / XC Регистрация / получаване на номера.
Петък 09:00 18:00h XC Запознаване с трасето
Петък 09:00 18:00h DH Свободно каране (лифт картата за деня не е включена в таксата за участие)
23 юли Събота 09:00h 11:00h DH / XC Регистрация / получаване на номера.
Събота 09:00h 15:00h 6h DH Тренировка Спускане (DH)
Събота 09:00h 15:00h 6h XC Тренировка Крос Кънтри (XC)
Събота 16:00h 18:00h 2h XC Финал Крос Кънтри (XC) – всички категории масов старт.
Събота 18:30h хххх 30m XC Награждаване Крос Кънтри (XC)
24 юли Неделя 09:00h 10:30h 1h30m DH Тренировка Спускане (DH)
Неделя 11:00h 14:00h 3h DH Квалификация Спускане (DH)
Неделя 14:30h 17:30h 3h DH Финал Спускане (DH)
Неделя 18:00h хххх 30m DH Награждаване Спускане (DH)

 


 

Стартираха предварителните записваня за националния шампионат по планинско колоездене

До края на 21.07 ще имате възможност да се включите в предварителните записвания за шампионата.

Тази година ще има две дисциплини – спускане и кроскънтри.

Ето и категориите, в които можете да участате:

– Спускане (DH) – такса за участие 50 лв.:

– DH Junior – 15-18

– DH Open – 19+

– DH Women – 15+

– DH HardTail – 15+

– Кроскънтри (ХС) – такса за участие 20 лв.:

– ХС Junior – 15-16

– ХС Junior – 17-18

– XC Man 19+

– XC Women – 15+

Всеки, който иска да заяви своето участие, може да го направи на – [email protected] до края на 21-ви юли. От там ще получите като автоматичен отговор всички необходими данни, които трябва да попълните и да изпратите обратно. Закъснелите ще могат да се регистрират и на място.

Екипът на Borovets Mountain Bike Park пожелава успех на всички! 🙂

 


 

И за това състезание има специална оферта за настаняване в хотел „Рила“ – партньор на Байкпарк Боровец. Можете да видите тяхното предложение тук: http://borovetsbikepark.com/bg/special-offers/spetsialni-tseni-v-hotel-rila-25.html

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>