Видео: Перпендикулярна Вселена 5 – ден 1 и 2

Имам удоволствието да открия официално най-новата рубрика в MTB-BG с 4 видеоклипа от спускането по пътеките в първите два дни на Перпендикулярна вселена 5. За съжаление след това батериите на камерата свършиха и нямаше как да реализирам идеята за заснемане на всички спускания по време на петте дни в Източните Родопи.

Макар че на много от местата камерата не успява да улови наклона и трудността на терена, надявам се, че хората, които не са участвали в подобно мероприятие до момента, ще могат да добият поне малка представа за страхотните места, до които ни отвеждат „Крива спица“. Уникални пътеки, повечето от които дори не са туристически, а обслужват най-вече нуждите и поминъка на местното население.

Предварително искам да се извиня, че монтажът на клиповете е на най-елементарно ниво – за пръв път се опитвам да сглобявам видеоматериали и със сигурност не разбирам нищичко от тази работа. Затова и не съм се опитвал да добавям музика, да я връзвам с кадрите и т.н., още повече, че не исках да нарушавам ничии авторски права. Надявам се обаче, че и в този натурален вид, с всички звуци, идващи от природата и колелото и дори с някои подвиквания от колоездача и „колегите“ му, филмчетата ще ви харесат и дори ще ви приближат повече от реалната атмосфера на карането.

За да е по-удобно, разделих суровия материал на 4 части.

Ден 1, част 1 показва спускането от билото над гр. Ардино към с. Башево, като по пътя минахме през още 1-2 села. Редувахме пътеки, черни пътища и малко асфалт, който е изрязан.:

От с. Башево направихме малко отклонение към крепостта Кривус – можете да го видите тук: http://extube.org/watch_video.php?v=87H4SXW667RA

Вторият видеоклип от ден 1 показва същинското спускане от с. Башево към р. Арда. Две пътеки, която от коя по-хубави, като по първата имаше и доста „родопско равно“, т.е. не беше съвсем спускане. 😉

Кадрите от ден 2 започват със спускане по билото от подножието на вр. Бездивен в посока яз. Кърджали. И тук спускането продължи общо към 2 часа, защото в неговите рамки трябваше да минем в подножието на още 2-3 върха. В кипа са заснети само участъците надолу:

Ден 2, част 2 започва от мястото, където пътеката окончателно тръгна надолу, за да ни отведе до брега на яз. Кърджали. Страхотно, дълго и на места доста технично спускане, а в края дори и панорамно:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>