Видео – нова рубрика в MTB-BG.com

Макар че в първите години от развитието на сайта дори не ни хрумваше да мислим за видеосъдържание в него, напоследък присъствието на подобни материали става почти неизбежно, така че ето, макар и късно, намерихме време да добавим още една рубрика в менюто на МТБ-БГ.

Всъщност, поради липса на място в навигационната лента, като и заради факта, че подобни материали носят най-вече визуална наслада, групирахме бутоните за рубриката „Снимки“ и за новата „Видео“ в обединяващата категория „Галерия“.В нея ще виждате най-новите снимки, добавени в сайта, както и най-новите видеоклипове, а ако желаете да отидете директно в някоя от двете рубрики, използвайте съответните бутони от падащото меню в главната навигационна лента.

Сега и няколко уточнения за новата рубрика:

Първо, МТБ-БГ няма да се превръща в сайт за качване на видеоклипове. Материалите, публикувани при нас, няма да се съхраняват на нашия сървър – те само ще са включени в кратки статии чрез т.нар. embed code.

Второ, видеосъдържанието няма да се превръща в основно – за МТБ-БГ то ще е просто допълнително, забавно, надяваме се дори и полезно, но със сигурност няма да прекаляваме. Основната идея всъщност е да можем да ви представяме някои по-интересни видеоклипове от България и чужбина, но все пак подбрани, така че да съответстват на основната тематика на сайта.

За секцията „Видео“ ще си партнираме с видеопортала за екстремни спортове eXtube.org, където ще съхраняваме видеоклиповете, направени от нас. Имаме доста идеи за реализиране в тази насока, дано и времето да ни стигне. Надяваме се, че постепенно с помощта на видеоматериали ще можем по-добре да отразяваме и онагледяваме събития, маршрути, тестове на компоненти и велосипеди и др.

Вие също можете да предлагате видеоклипове  за публикуване в новата рубрика. За целта е достатъчно да ги качите в някой видеопортал и да оставите възможност за споделянето им чрез embed code, след което да ни изпратите линк към клипа. Ако преценим, че е подходящ, с радост ще го добавим в новата рубрика.

В нея ще публикуваме и новини, свързани като тематика с видеоклиповете – например за видеоконкурси и др.

Започваме!

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>