Каране за начинаещи с практически съвети

На 11 юни в района над с. Герман велоклуб „Нашата група“ ще организира първото за тази година каране за начинаещи с практически съвети край София. Тези, които са присъствали на предишните издания, знаят, че основната цел на тези мероприятия е да се забавляваме, коментираме и усвояваме базовите техники за каране на планински велосипед, отношението към планината и другите нейни ползватели, екипировката и т.н. Всеки е добре дошъл да научи нещо ново или да сподели с прохождащите в спорта част от своя опит.

И тази година първото каране ще е по маршрута Герман – Германски манастир – първото военно поделение – пътеката към стената на яз. Панчарево. За разлика от миналогодишните прояви, с цел да намалим протяжната първа част, в която се излагат теоретичните основи, ще очакваме от участниците сами да се запознаят с няколко статии, така че на място да преминем по-бързо към практическото прилагане на съветите в тях, както и към допълнителни въпроси, уточнения, съвети и т.н. Списъкът със статии ще намерите в страницата на събитието и в темата във форума, но занятието няма да е ограничено само в тези рамки – можете да зададете и всякакви други въпроси за неща, свързани с планинското колоездене, за които имате нужда от съвет.

Също така, от тази година участниците ще трябва да попълнят и декларация за освобождаване от отговорност, за непълнолетните участници тя трябва да е подписана от родител/настойник.

Повече подробности за карането можете да намерите на следните места:

В сайта на „Нашата група“, по-специално страницата за МТБ събития: http://www.nashatagrupa.bg/events/mtb

Във форума на МТБ-БГ: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=90739

Ако все още сте неуверени при каране по пресечен терен и искате да поработите над уменията си, подпомагани от приятели и други участници в мероприятието, заповядайте на площада в с. Герман на 11 юни в 9:00 ч.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>