Adventure&Extreme Expo – Щанд на Velocity

Velocity бе единствената компания от велосипедния бранш, която се „престраши“ да участва в първото издание на Adventure&Extreme Expo. Момчетата имаха какво да покажат – както в залата, така и отвън, на площадката за демонстрации.

Щандът им трудно може да побере всичко, което предлага софийският магазин, тъй като макар да е специализиран основно в областта на street, dirt jump и bmx карането, той предлага достатъчно разнообразие и от „класически“ продукти, при това от почти всички марки, представени в България, така че клиентите му определено не са ограничени в избора си.

Голямата новост за 2011 г., която екипът на Velocity едва е успял да подготви навреме за изложението, се казва Loyal Bikes. Става дума за собствена линия велосипеди, т.е. още една, нова българска марка. Както виждате, има цвят за почти всеки вкус, а графиките са минималистични, като целият проект е все още в ранна фаза, така че тепърва ще наблюдаваме развитието му.

Най-много сглобени велосипеди имаше от базовия модел, който ще бъде и най-достъпен като цена. Рамката е алуминиева, с чело за вътрешни чашки и подсилки между него и тръбите на предния триъгълник. Готовите окомплектовки са с V-образни спирачки, но рамката има и уши за диск, така че надграждането няма да е проблем. Компонентите са подбрани предимно от каталозите на Shimano и Sram, вилката е SR Suntour, а цената все още не е определена окончателно, но ще е между 550 и 600 лв. Като начало ще се предлагат два размера, които да са в състояние да паснат на максимално широк кръг от хора чрез леки корекции в дължината на лапата и позицията на седалката. По-малкият например е 17.5 инча, а по-големият ще може да се кара дори и от много високи хора. За целта байковете ще се предлагат и с достатъчно дълги колове за седалката.

Още един модел с достъпна окомплектовка, но с някои различия в рамката – хидроформовани тръби, съвместимост само с дискови спирачки и по-ниско тегло.

Това е третият велосипед на Loyal, който можеше да се види на изложението. Освен яркия цвят, впечатление правят и по-скъпото оборудване, хидроформованите тръби, липсата на рогца за V-спирачки. Това е и най-леката от трите рамки.

Както казах, Velocity наблягат сериозно на ВМХ сегмента и на щанда им бяха изложени хубавци като този модел на BSD:

А също и отделни рамки (на снимката виждате една на S&M Bikes и отново модела Forever на BSD), много шарени компоненти и всичко, необходимо за сглобяването на добър 20″ велосипед от този тип.

Освен да ги продават, момчетата от Velocity умеят и да карат тези велосипеди. Те демонстрираха това на откритата площ отвън, където бе заградена голяма площадка с рампи и други препятствия. Повече кадри от тези демонстрации ще можете да видите скоро в отделна галерия.

Шарени и добри са и стоманените рамки на NS Bikes – марка, с чието лансиране у нас собствениците на Velocity се занимават от няколко години.

Вече споменах, че в магазина можете да намерите продукти на много от марките, представени у нас. Най-новото попълнение във високия клас са велосипедите на Santa Cruz – на снимката виждате модела Blur LT. Ако се загледате по-внимателно, ще видите, че той и байковете на KTM са поставени върху автомобилен багажник за теглич на шведския производител Thule – може би най-добрите в този бранш. Доколкото ми е известно, Velocity е единственият специализиран веломагазин, където се продават продуктите на марката, така че ако ви трябва хубаво средство за превоз на велосипедите, можете да го потърсите на адрес София, бул. „Г.М.Димитров“ 62, тел. 0879 474695. Можете разгледате и закупите продуктите и от техния онлайн магазин: http://velocity.bg/

Adventure&Extreme Expo работи и днес, неделя, 01 май. Все още не е късно да разгледате продуктите на Velocity и другите интересни щандове в рамките на изложението в Международния изложбен център на бул. „Цариградско шосе“ в столицата.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>