Rock Shox Boxxer WC Keronite

Rock Shox представи обновена версия за 2012 г. на най-лекия си модел от линията Boxxer и по този начин повдигна още малко летвата в състезанието за най-лека двукоронна вилка за спускане на пазара. Boxxer WC Keronite тежи само 2689 грама.

Допълнителното намаляване на теглото е постигнато чрез използването на ново покритие за ботушите (долните тръби и короната), наречено Keronite. Технологията е заимствана от авиационната индустрия и се характеризира с по-голяма твърдост на покритието, по-ниско тегло и по-малка вариация в теглото в сравнение с лаковото и праховото боядисване. По този начин инженерите на компанията са спестили около 30 грама в сравнение с досегашния Boxxer WC.

Това обаче не са единствените промени в модела. Системата за амортизация Mission Control е с увеличена чувствителност към дребни неравности, което подобрява контрола и сцеплението с терена. Промените в нея засягат както клапите за връщането (rebound), така и за сгъването (compression). Наред с това е подобрена и формата на регулаторите за двете настройки, така че да са по-удобни за опериране, независимо дали с ръкавици, или с „голи ръце“. Както знаете, моделът и досега се характеризираше с 4 отделни настройки на амортизацията – при висока и ниска скорост както на сгъването, така и на разгъването.

Промени има и във въздушния пружинен елемент Solo Air – намалено е триенето и е увеличена износоустойчивостта на уплътненията и отделните части, оттам и на системата като цяло.

Дори в проходната 20 мм ос Maxle DH са направени подобрения, които увеличават коравината и позволяват по-прецизно регулиране на напрежението върху лагерите.

http://www.sram.com

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>