Кратки новини #57

Hope и концепцията 1х10; MTB-BG.com – медиен партньор на Borovets Mountain Bike Park; учебни видеоклипове от Дани МакАскил.

Представената през миналата година от британския производител Hope задна касета с интегрирано свободно движение, започва да се превръща в част от цялостна концепция за скоростна система с 1х10 предавки (или дори 1х9, ако предпочитате този вариант). Това стана ясно след показаните прототипи на нови компоненти на изложението Core Bike във Великобритания. Става дума за собствени курбели (с един венец отпред) и водач за веригата, който ще е оптимизиран за тях. Нещо повече – представители на компанията са намекнали, че вероятно ще трябва да бъде разработен и заден дерайльор, който да е насочен изцяло към подобна скоростна система. Снимки и повече подробности можете да видите тук:
http://www.bikeradar.com/mtb/news/article/hope-reveal-plans-for-1×10-drivetrain-29317

Отскоро MTB-BG.com се нареди сред медийните партньори на Borovets Mountain Bike Park. Една от причините да го направим е, че виждаме как последователните усилия на хората, стоящи зад този проект, преобразиха за нула време известния зимен курорт и условията за каране на колело там стават все по-добри. Надяваме се и ние да допринесем за това с качествено и навременно отразяване на събитията, които ще се случват в Боровец. Старали сме се да правим това и досега, така че едва ли някой от читателите ще усети съществена промяна, но решихме все пак да се похвалим.

Дани МакАскил отново е подготвил интересен видеоклип за гледане. Този път обаче той е учебен и е първа част от поредица, в която Дани ще демонстрира и обясни някои от най-често използваните от него трикове. Първият, на който е отделил внимание, е завъртането на 360 градуса. Описан е само в 5 стъпки и в ръцете на талантливия шотрандец изглежда направо като “фасулска работа”, но най-важна май е шестата стъпка: “след това се упражнявайте много!”. Можете да видите видеоклипа тук:
http://www.youtube.com/watch?v=lJ5JferNTX8
Следете и сайта на Дани на адрес:
http://www.dannymacaskill.co.uk/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>