Състезание по Mini DH в София през март

Едно от първите пролетни събития в София ще бъде състезание по Mini DH в Западния парк. Идеята за него е на двама от най-редовните карачи и създатели на съоръжения в тази част на София (Любомир Тошев и Явор Груев), подпомогнати от Фондация Ком. На практика в организацията ще се включат и повечето от другите редовно каращи на това място планински колоездачи. Датата на провеждане е 27 март 2011 г.


Подробностите за състезанието можете да видите в тази тема от форума:
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=84210

Припомням накратко, че форматът Mini DH представлява съвсем истинско спускане, но по кратко трасе и, поне до момента на родна почва, насочено най-вече към подрастващите, т.е. любителите на планинското колоездене на възраст до 18 г. През 2010 г. велоклуб „Крива спица“ проведе цял шампионат от три такива състезания и показа колко забавно и интересно може да е подобно събитие, така че бе само въпрос на време и други да ги последват, защото такава надпревара на практика изисква добра организация, но без необходимост от лифтове, многодневни тренировки и т.н. – действието се развива на малка площ и е лесно достъпно за странични наблюдатели. Дори да не участвате, струва си да посетите такова състезание.

В следващите редове копирам информацията от първото мнение в темата. Не забравяйте да я следите за нови подробности, а ако трябва, и тук ще се появи допълнителна информация.


От организаторите:

На 27 Март 2011 г., неделя, ще бъде открит велосипедният сезон със състезание по спускане за младежи “Мini DH Западен парк“ в София.

Каним всички желаещи да се включат в състезанието, а любителите да подкрепят младите спортисти по трасето!

Категориите, в които ще се съревновават състезателите, са:

Категория А: 13-14 г.

Категория B: 15-16 г.

Категория С: 17-18 г.

Категория D: Жени (без ограничение във възрастта)

Категория E: „Елит“

Категория „Елит“ ще бъде затворена (с покани) и основно с демонстративен характер.

Записване:

Изпратете на e-mail: [email protected] трите си имена и навършени години до 20 март.

Можете да се запишете и на място в деня на състезанието.

Такса за участие: 10 лв.

По изискване на Столична община за участниците е задължително да имат сключена застраховка „Спортна злополука“ за състезателния ден. Тя струва около 3 лв. за един ден и би могла да бъде от полза на всеки. Нека не забравяме, че инциденти не са изключени, както на всяко подобно мероприятие!

За всички участници е задължително да носят каски в състезателния ден!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>