Спортни новини #29

Томас Вандерхам отново в Rocky Mountain; Kovarik Racing; Сам Пилгрим подписа с NS Bikes; Сабрина Жоние с успехи и в ските.

Томас Вандерхам се завърна в отбора на Rocky Mountain за сезони 2011-2012. Канадецът бе спонсориран от този производител точно по времето, когато се превърна в един от най-известните фрийрайдъри, и сега двете страни демонстрират, че “старата любов ръжда не хваща”.

Крис Коварик, един от най-известните австралийски DH състезатели, направи собствен отбор, наречен \естествено) Kovarik Racing, заедно с канадката Клеър Бушар, с която бяха съотборници в тима на ChainReactionCycles. Двамата запазват повечето от досегашните си спонсори, сред които Intense, Marzocchi, 5.10, e13, The и др., като добавят към името и NukeProof. Крис и Клеър ще участват в големите международни състезания, доколкото позволява бюджетът им, но наред с това ще насочат усилията си към тренировъчни лагери, гостуване и участие в организацията на събития, медийно присъствие и др. подобни дейности. Повече подробности за всичко това можете да научите от сайта на отбора: http://kovarikracing.com/

Сам Пилгрим, един от най-прогресивните карачи в наши дни, изпълняващ невероятни трикове в dirt jump парковете и slopestyle състезанията в Европа, подписа договор с NS Bikes, които ще са негов основен спонсор в следващите 2 години. 20-годишният британец и през 2010 г. ползваше техни компоненти (кормила, лапи и педали), но сега отношенията им преминават на по-високо ниво. По-рано станаха известни и други нови спонсори на Пилгрим – Marzocchi и Monster Energy.

Германецът Бен Зонтаг, живеещ в щата Колорадо, САЩ, е едно от новите попълнения в отбора на Jamis. Зонтаг стана известен с това, че през 2010 г. спечели прочутия многоетапен маратон в Коста Рика La Ruta de los Conquistadores – само трима чужденци досега са били победители в тази изтощителна надпревара.

Носителката на Световната купа за 2010 г., Сабрина Жоние, се справя добре и със ските. За това свидетелства четвъртото й място в състезанието Val d’Allos Urge Ski Enduro. Самият формат на надпреварата също е много интересен – участниците карат надолу по три различни трасета, като във всеки старт тръгват през 15 секунди и по-бързите често застигат по-бавните някъде по пистата. Всъщност “пистата” включва и горски участъци, като в много случаи трасето съвпада с летните пътеки за планинско колоездене. Ако ви е интересно, можете да видите кадри от тази проява в YouTube и на други места в интернет.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>