Купа „Мургаш“ на 17 октомври

Състезанията през 2010 г. нямат край. Към традиционните прояви (самите те се увеличават с всяка изминала година) се добавят и нови събития, организирани за пръв път (които вероятно също ще станат традиционни), така че всеки, който иска да предизвика себе си и да изпробва възможностите си срещу природата и/или други колоездачи, има богат избор от дати и места, където да го направи. Най-новото попълнение в състезателния календар се казва Купа „Мургаш“.

Както показва името му, това състезание ще се проведе съвсем близо до София и ще включва изкачване до този емблематичен връх, който е най-високият в крайсофийските дялове на Стара планина, поради което е едно от предизвикателствата, пред които колоездачите от столицата рано или късно се изправят. По-скоро късно, тъй като стигането на самоход до подстъпите за това каране не е толкова приятно, колкото до Витоша, да речем, но пък карането по южните старопланински склонове е спокойно, тонизиращо и особено приятно през есента и пролетта. Не случайно в последните години голяма част от маршрутите, публикувани в МТБ-БГ, са именно в този район.

Но да се върнем към надпреварата – ето, че дойде моментът някой от многото почитатели на този чудесен район за каране, да организира и състезателно покоряване на вр. Мургаш. В случая това са представителите на велоклуб „Мамут“, като в основата на идеята стоят двама души, чиито имена вероятно са ви известни – Бойко Танчев (bokichaa във форума) и Уоутър Клепе.

Състезанието ще е еднодневно, с дължина на маршрута около 50 км, като основните терени са черни пътища, които ще предложат на участниците както доста стръмни изкачвания, така и много скоростни спускания.

Началото и краят на състезанието ще са в гр. Бухово, а датата, както стана ясно, е 17 октомври.

За останалите подробности ви препращам директно към сайта на организаторите, където за Купа „Мургаш“ 2010 си има отделна секция:

http://murgash.veloclubmammut.com/

В сайта можете да се запишете предварително, при което ще платите и по-малка стартова такса.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>