Велоизложения 2010: Ram Bikes в Bike Expo

Продължаваме с представянето на българските производители на европейските велоизложения, като връщаме лентата месец и половина назад, когато в Мюнхен, Германия се проведе за втори път Bike Expo. Там бяха и Ram Bikes със свой щанд.


На площ от 60 кв.м. те бяха изложили 18 велосипеда, сред които няколко съвсем нови предложения. Например новият Ram Four.X, който представихме наскоро и в MTB-BG.

Прототипът на нов модел Allmtn, върху който все още усилено се работи, вероятно ще е интересен за още по-широк кръг от нашите читатели. Подобно на 4Х, тази рамка ще бъде изработена съобразно спесификациите и изискванията на Ram Bikes, т.е. няма да е готов каталожен модел, и ще бъде значително по-лека от сегашното поколение.

Много е интересен и градският модел CT.One, който вече е с ремъчно задвижване Carbon Drive System.

Сред другите модели има множество нови компоненти в окомплектовките им (например новите 2х10 скоростни групи на Sram, нови вилки от Rock Shox и т.н.), както и обновени графики. По последното все още се работи, т.е. външният вид на „кочовете“ за 2011 г. все още не е окончателно решен, тъй като ще зависи и от технологията на боядисване (Ram Bikes ще променят и нея).

Част от програмата на изложението бе и dirt jump състезанието Go Big Or Go Home, квалификация за Big In Bavaria. В него Ram Bikes имаха участник, част от английския отбор RAM/Huck Monkey. Райън Ненгъл е един от младите и перспективни карачи на Острова и доказа това, достигайки до 11-то място в турнира на Bike Expo – само една позиция не му достигна, за да продължи към голямото състезание в Бавария.


Няколко думи и за самото изложение – над 20 000 любители на велосипедите и над 5000 представители на велоиндустрията посетиха щандовете в Мюнхен, като по всички показатели растежът спрямо миналата година е между 15 и 40 %, така че през 2011 г. организаторите очакват събитието да бъде още по-добро.

* Снимките са предоставени от Ram Bikes.

http://www.ram-bikes.com/

Етикети: , , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>