BIKETRIP BLACK SEA 2010 – Arapya

Biketrip Black Sea е една инициатива на спортен клуб „БАС“ за организирането на едноседмична вело-ваканция в района на южното ни Черноморие.

Пътешествието започва от София на 27.09.2010 (понеделник) с  автобус  на елитна транспортна фирма (мястото за тръгване предстои да се уточни).  Предвиден е автобус  с голям товарен отсек,  за да могат да бъдат транспортирани  велосипедите. Отделянето и стабилизирането на колелата е гарантирано!

Пристигане в Царево същия ден.

НАСТАНЯВАНЕ

Осигурено е  настаняване  в района на къмпинг „Арапя“.

Състои се от 5 бр. бунгала с една или две стаи с по две, три и четири легла на собствена площ от пет декара сред прекрасна зеленина и на самия бряг на морето!

Бунгалата разполагат със собствен санитарен възел и отлична хигиена.

Възможност за Интернет.

ЕКО ХРАНА

Осигурените закуска и вечеря са в заведение в района на къмпинга, а храната е домашно приготвена със  100% ЕКО продукти собствено производство.

Вечерите ще служат и като сбирки за обсъждането на предстоящия ден и веломаршрутите.

ПРОГРАМА

В един от петте дни е предвидена почивка.

ОСНОВНИ МАРШРУТИ – ще избираме между няколко маршрута с различна дължина.

1.Арапя – Царево – с.Изгрев- връх Граничар – Арапя  (28 км) 2 – 3 часа.

2.Арапя – Приморско – рез. „Перла“ – Маслен нос – Беглик таш – Лъвската глава –Приморско – Китен – Арапя (около 60 км) 4 – 6 часа

3.Арапя – Царево – с. Бродилово – по поречиието на река Велека до Синеморец  – Ахтопол – Царево –Арапя (около 70 км )

4.Арапя – с. Изгрев – с. Българи – с. Кости – с. Бродилово – Царево – Арапя

5.Арапя – Царево- Варвара – Ахтопол – Устието на Велека – канута и лодки по река Велека – Царево- Арапя (45км) 3-4 часа.

6.Арапя – с. Резово – Арапя  (около 70 км)  4-5 часа

Всички маршрути подлежат на корекция и адаптация спрямо възможностите и желанията на участниците. Задължителни неща няма да има, освен спазването на уговорените часове. Половин ден на колело / половин ден релакс или целодневно каране.

Маршрутите не изискват специални умения за управление на велосипед по планински терен, тъй като се кара по хубави черни пътища, така че ваканцията е подходяща за всеки, който обича морето и разходките сред природата.

В свободното си време можете да се отдадете на плаж, почивка, разходка в близките гр. Царево и с. Лозенец.  Риболов (чепаре за сафрид) или речен риболов – река Велека, само с риболовен билет. Вариант за риболовен излет с лодка. Разходки по Велека и Ропотамо и др. Има и възможности за организиране на други спортни занимания в морето или на брега.

ОТПЪТУВАНЕ
Тръгване от Царево на 03.10.2010 (неделя) сутринта.

ЦЕНА

270 лв.

Цената включва: Транспорт, настаняване, храна (закуска и вечеря, като заведението предлага и опция за приготвяне на сандвичи за обяд срещу минимално доплащане), водачи.

Допълнителните опции, атракции и занимания се заплащат отделно.

Поради капацитета на бунгалата местата са ограничени. Максималният брой участници е 24 души.

За заявки за участие и въпроси:
Дойчин Дойчинов
+ 359 8888 53325
Email: [email protected]

Краен срок за подаване на заявки за участие: 20 септември.

Краен срок за плащане на таксата: 25 септември (в магазин “БАС” или по банков път).

До средата на следващата седмица към настоящата информация ще бъдат добавени още снимки, както и по-подробна програма за седемте дни, така че  хвърляйте по един поглед на тази статия.

{gallery}events_BG/events-bg-100902_pics{/gallery}

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>