Успехи от Балканиадата по крос-кънтри

В неделя, на трасето до Црна Трава, Сърбия се проведе Балканско първенство по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри.

В конкуренцията на състезатели от шест държави – Черна Гора, Македония, Босна и Херцеговина и изключително силните отбори на домакините от Сърбия и далечните гости от Кипър – Десислав Неделчев се пребори за сребърния медал в групата на юношите старша възраст, а Анелия Карагьозян се окичи с бронз при жените.

При мъжете най-добре се представи Тодор Ангелов – седмо място. Станимир Статев и Бойко Танчев заеха дванадесета и тринадесета позиции.

Трасето бе доста тежко, с дълго и стръмно изкачване и технично спускане, което не позволяваше на съзтезателите да си починат дори за миг. Единственият сравнително равен участък бе в района на старт/финала.

За да усетите по-добре атмосферата на състезанието, прилагаме и един видеоклип:

Бел. ред.: Оригиналната статия е публикувана в Блога на автора на адрес http://marfiland.blogspot.com/2010/08/blog-post.html . Благодарим му, че реши да я сподели и с читателите на МТБ-БГ.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>