DH вести от Македония и Румъния

Българите отново окупираха челните места в Македония на 4 юли, а в Румъния се задава интересна надпревара в края на месеца.

Ако следите по-отблизо DH сцената, би трябвало вече да знаете от темата във форума, че българските участници се представиха повече от добре в състезанието по спускане Попова шапка DH 2010, проведено в началото на месеца в Македония. Курортът, на чието име е кръстено състезанието, е на 65 км от Скопие, в Шар планина. Трасето бе с дължина около 2 км и денивелация 350 м.

В най-силната категория Elite Росен Ковачев (Drag Racing) се класира на първо място, следван от Димитър Гайдов и Камен Недков – и двамата от Ram Bikes.

При юношите (до 19 г.) българите доминираха още по-силно, заемайки първите 5 места. Боби Крумов (Ram Bikes) бе най-бърз, следван от младите надежди на Drag Константин Димов и Николай Стоянов. Техният съотборник Любомир Тодоров пък бе най-бърз при ветераните (над 30 г.).

Пълното класиране е качено от организаторите във форума на МТБ-БГ.


Друго мероприятие в близост до България, в което спускачите ни биха могли да се изявят, е румънското състезание Rocks N’ Roots в Могоса, което ще се проведе на 30 юли – 1 август 2010 г.

Подробностите на английски език можете да прочетете тук:
http://garageracing.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=121;rnr-en&catid=44;blog

Трасето е с дължина 2,5 км и денивелация 480 м. Основните категории са три – мъже, юноши и ветерани, а таксата за участие е 20 евро.