Боровец маунтин байк парк отваря на 19 юни – още подробности

Преди две седмици съобщихме за това, че предстои откриването на байкпарк в един от най-големите ни зимни курорти. Датата е 19 юни, а интересът към събитието е, меко казано, голям. Освен това и програмата се оказа доста наситена, така че се налага да допълним първата статия с още информация.

Тази карта сигурно вече ви е добре позната, само че тук са добавени и имената на маршрутите, които са доста забавни – добро хрумване!

Страницата на байкпарка във facebook също става все по-пълна:
http://www.facebook.com/pages/Borovets-Mountain-Bike-Park/

Освен нея обаче, байкпаръкт вече си има и официален сайт:
http://www.borovetsbikepark.com/

В него ще намерите още повече информация – описание на трасетата, контакти, снимки, цени, условия за ползване и т.н., и т.н.

Що се отнася до самото събитие по откриването, ето какво копирахме от сайта на байкпарка:

„Лятото е вече факт, а жегите тепърва предстоят. На 19 юни Боровец ще бъде най-горещата точка, но не заради очакваната слънчева прогноза, а заради уникалното шоу, което ще отбележи старта на летния сезон за 2010 и разбира се откриването на най-новото бижу в зеления български курорт – Borovets Mountain Bike Park.

Шоуто на 19-ти ще продължи повече от 12 часа и ще включва: акропараглайдинг с българския крал на въздуха Веселин Овчаров; уингсют полет с Пламен Петров; екстремни скокове с велосипеди, изпълнени от най-добрите български атлети; слаклайн демонстрации с Гибон Слаклайнс – навлизащата с неимоверна сила маунтинборд дисциплина, и специална уейкборд сесия. Градусът ще се повишава с много музика от диджеите Emil Prize и KickOn, а за да бъде шоуто пълно, пред хотел Рила ще премерят сили най-добрите фрирънъри от формацията Freerun България.

Специален гост на официалното откриване ще бъде известният телевизионен водещ Атанас Михайлов, който лично ще пробва трасето за даунхил и зоната за екстремни скокове.

Ако обаче шоуто не е това, за което сте дошли – Боровец е вашето място за забавления от всякакъв характер. На 19 юни е и стартът на Боровец маунтин байк парк. С над двадесет километра трасета с четири нива на трудност, той ще изпълни деня ви с много силни усещания и хубави емоции.

На 19 и 20 юни дневната лифт карта ще бъде на половин цена. Възползвайте се от промоционалните цени на хотел Рила за периода 18-20 юни. Една или две нощувки в този период се предлагат на цена от 35 лв. с включена лифт карта. През целия сезон за посетителите на парка ще има “байк пакети”, които ще включват две нощувки със закуски в хотел Рила и двудневна карта за лифтовете в курорта.

От Бороспорт са помислили за всичко и обещават едно вълнуващо лято за малки и големи. Богатата програма от летни предложения за здрав дух и добро настроение предлага забавления и за семействата с деца, а също и за по-малко “екстремните” гости на комплекса. Новите предложения обхващат: разнообразни полудневни и целодневни пешеходни турове с различна натовареност; джип сафари и off road маршрути; тарзански приключения в Бороландия – специално изградения въжен град, който тази година е с двойно по-големи размери от миналата; конна езда и спортен риболов; условия за наемане на игрища и спортни принадлежности за мини футбол, тенис, стрийтбол, волейбол, бадминтон, стрелба и др.

Като част от програмата за откриването на летния сезон в Боровец на 19-ти юни от 14:00 ще се проведе DRAG BIGAIRBAG SESSION и TEST DRIVE на велосипеди DRAG и DRAGOMIR. Освен демонстрация на едни от най-добрите байкъри в страната ще има възможност… и за свободни скокове за всеки желаещ да се позабавлява с гравитацията.“

Ами… това е то! Ще се видим утре в Боровец, а вероятно и по-нататък…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>