Подробности за няколко събития през май 2010 г.

През изминалата седмица се понатрупа информация за 4 събития, които ще се проведат през настоящия месец. Две от тях са XC състезания – за купата на кмета на р-н „Нови Искър“ в близост до София и традиционното „Стоте могили“ край Исперих – в североизточната част на България. Другите две са организирани карания в средата на България и от изток на запад, и от север на юг.

 

Състезанието край Нови Искър първоначално бе насрочено за 8-9 май, но с излизането на наредбата за него се разбра, че всъщност ще е на 15 май 2010 г. За останалите подробности, свързани с него, ви препоръчвам да си изтеглите Наредбата на състезанието, която е налична в сайта на Българския колоездачен съюз, а за удобство на читателите сме я качили и в МТБ-БГ:

http://ubcbg.org/news/Kupa N.Iskar_15.05.2010.doc

https://mtb-bg.com/images/stories/events_BGraces/events-bg-100505_Kupa N.Iskar.doc

 


 

За тези, които не са състезателно настроени, по същото време – 15-16 май – ще има организирано каране в Стара планина, с изходни точки от Северна и Южна България, по-специално гр. Габрово и гр. Шипка. Негови организатори са хората от секция „МТБ Габрово“ към КК „Георги Одрински“.

На 15 май в 10:00 часа се потегля от двата пункта. Единият, за гостите от северна България, е гр. Габрово. Другият е гр. Шипка – за тези, които идват от южната страна. Двете групи се събират на седловината Варниците, преди връх Бузлуджа. Оттам се хваща посока вр. Шипка, м. Узана, до мястото за нощувка х. Мазалат. Цената на нощувката е 8 лв. На 16 май сутринта в 09:00 ч се потегля през Пеещите скали, вр. Росоватец , смесито на река Тъжа, с. Тъжа, с. Скобелево, с. Ясеново, гр. Шипка. Там хората от южна България се прибират. Останалите се изкачват до Варниците и оттам се спускат към с. Потока и Габрово.

Допълнителна информация можете да получите на тел. 0885948238 – Пламен Силвестров или в тази тема във форума:
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=69791

 


 

За 22-23 май също са планирани няколко събития. Едното е традиционното ХС състезание край гр. Исперих, организирано от Димитър Балански – „Стоте могили“. В него наред с обичайните възрастови групи са застъпени силно и детско-юношеските категории:
10-14 г.
14-16 г.
16-18 г.
мъже, жени и ветерани

Трасето ще е с дължина 10 км и денивелация 350 м.

 


 

На 22-23 май велоклуб „Крива спица“ организира двудневно каране в Средна гора с изкачване на първенците в тази планина – вр. Богдан и вр. Мали Богдан. Карането е насочено към всички любители на планинското колоездене, включително такива, които тепърва прохождат или имат по-скромен опит. Теренът не е плашещ и ще достави удоволствие всеки му. От гл. т. на физическо натоварване карането също не изглежда тежко, а и приятната компания със сигурност ще помогне за лесното преодоляване на маршрута. Спането ще е в хижа „Средногорец“ (местата са ограничени) или на палатки около нея (това е вариантът за повечето хора, които ще се включат). За участие в карането и за извозването на багажа има символични такси, които покриват организационните разходи на „Крива спица“. Повече подробности за това мероприятие можете да научите в сайта на клуба:

http://kriva.org/bg/Акция_Богдановците

 


 

Да не забравяме, че за 23 е предварителното насрочване и на ХС състезанието край Стара Загора за Купата на кмета на община Раднево. За него все още не разполагаме с подробности, но веднага, щом ни станат известни, ще ви ги съобщим.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>