Купа „Зарата“ 2010

За трета поредна година КК „Зарата“ към ТД „Сърнена Гора“ – Стара Загора организира XC състезание за купа „Зарата“. Дали все повече хора започват да практикуват този спорт, или просто популярността на това мероприятие нараства, е трудно да се каже, но е факт, че на старта се регистрираха 69 души.

Този голям интерес доведе до съвсем малко забавяне на самия старт. Времето се оказа много благосклонно към участниците. Въпреки прогнозите за възможен дъжд, което би довело до едно кално състезание, и въпреки че утрото започна с намръщено, облачно небе, в крайна сметка времето се стабилизира и постепенно оправи, като дори се показа и слънце, което да затопли разгорещилите се участници. Всъщност дори беше хубаво, че сутринта беше облачно, предвид това, че един от първите по-стръмни баири по трасето бе открит.

Състезанието включваше 30 км по пресечен терен – основно горски черни пътища и пътеки – с обща денивелация нагоре около 1000 м.  Имаше няколко нелеки изкачвания, но и няколко интересни спускания. В средата на трасето имаше контролно-подкрепителен пункт с вода и храна.

Топлото пролетно настроение на раззеленяващите се гори, цъфтящите дръвчета и треви допринесоха за приятното преживяване. Вярваме, че няма участник, който да съжалява, че посети мероприятието.

Класиране

Мъже


1. Тодор Ангелов (КК „Лястовица“)
2. Мирослав Алексиев (КК „Лястовица“)
3. Борис Киряков

Юноши


1. Александър Алексиев (КК „Лястовица“)
2. Десислав Неделчев (КК „Лястовица“)
3. Георги Георгиев

Жени


1. Таня Тодорова (Крива спица)
2. Христина Козарева (КК „Одрински“)
3. Анелия Карагьозян (Илчов баир)

Ветерани


1. Димитър Димитров (Мамут)
2. Николай Коев (Исполин)
3. Фьодор Драголов (Drag)

Пълното класиране можете да изтеглите ТУК.

Снимките са предоставени от Антонина Господинова, за което й благодарим!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>