Nuke Proof разработват рамка за спускане

Новината в последните седмици се разнася от сайт на сайт и от форум на форум из интернет, при това подхранвана не от сайта на компанията, а от страницата й във facebook, където вече са качени няколко галерии със снимки, включително и на първата сглобена рамка и дори цял велосипед. Там са публикувани и останалите подробности за интересния прототип, които ви поднасям накратко в следващите редове:

Както виждате и от снимката, рамката е с едноставно окачване, при което между задното рамо и шока има допълнителни ставни връзки, чрез които се модифицира коефициента на окачването така, че да има три различни степени в работата му. Усредненият коефициент е 2,66:1. Ходът на задната ос е 203 мм.

Задната ос е проходна, 150х12 мм, средното движение е с широчина 83 мм, а челната тръба е 1.5.

Данни за геометрията все още липсват. Работният вариант (и целта като цяло) е за нисък и дълъг велосипед с челен ъгъл около 63°, което се вписва напълно в представата за съвременна рамка за спускане.

Теглото на първия цял велосипед е около 17,2 кг, като в него са включени и педалите.

Освен по тази рамка се работи и по друг прототип, който ще е за фрийрайд. Снимки на първите детайли на тази рамка също могат да севидят във facebook. FR моделът вероятно ще е още по-лек и използва многоставно окачване с фиксирана опорна точка (т.е. на практика задното колело отново се движи по окръжност около главната става) и люлееща връзка за задвижване на задния амортисьор.

http://www.nukeproof.com/

Етикети:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>