Mavic 2010

За този сезон френската компания има доста нови продукти, особено като се има предвид навлизането й в последните години на пазара на облекла, обувки и аксесоари. Няма как да разгледамe всички новости, но ще се опитам поне да набележа по-важните.

 

Най-голямо впечатление може би правят четирите нови велокомпютъра в серията Wintech, които са снабдени с директна USB връзка. По този начин с помощта на приложения към тях софтуер можете както да сваляте на PC-то си данните от карането, така и да настроите бързо и лесно велокомпютъра, въвеждайки данните за обиколка на колелото и т.н. направо в програмата и оттам в измервателния уред. Друга характеристика на тези продукти е модулният подход – различните типове и видове сензори се купуват отделно, така че клиентът има избор как точно да окомплектова своя велокомпютър. Така например, можете да изберете един от трите типа безжични сензори за измерване на скоростта – единият е с „класическо“ прикрепване към вилката, а другите два са интегрирани в QR лостчета за предното колело. Има и специален сензор за домашния тренажор. Това означава, че можете да използвате един и същ велокомпютър за 4 различни велосипеда, като след първоначалната настройка уредът сам разпознава на кой байк е монтиран.

Подобно е положението и с датчиците за каданса – единият вариант е с нормално закрепване върху рамката и малък магнит при курбела или педала. Другият тип сензор е предназначен за носене директно върху глезена, без да монтирате каквото и да е по велосипеда.

Както казах, новите USB велокомпютри са 4 броя – най-евтин е моделът Wintech USB, който има само велосипедни функции (включително и каданс). При модела Alti са добавени и функции за надморската височина, а пък HR може да следи пулса. При топ-модела Wintech Ultimate USB всичко това е събрано на едно място.

Означението Ultimate се появява и при модела за спускане Deemax, който се завръща в ярката жълта окраска, която дълги години бе негова „запазена марка“. Deemax Ultimate сваля бариерата за теглото при готовите DH колела под границата от 2 кг! Комплектът тежи едва 1975 грама (910 за предното, 1065 за задното колело). За да постигнат целта си, Mavic са използвали по-тясна капла (27 мм между външните ръбове, 21 мм между вътрешните), изработена по технологията ISM (Inter Spoke Milling), при която се отнема излишният материал от стените между отворите за спици, тъй като в тези области натоварванията са по-малки. Спиците са прави, с променлива дебелина и сплеснати в средната си част. Механизмът на свободното движение е ITS-4. Deemax Ultimate носи и означението SSC (Special Service des Course) – то показва, че е разработен за професионални спортисти и с тяхна помощ и по този начин маркира най-високото ниво сред продуктите на Mavic. Моделът Deemax, в сива разцветка и малко по-тежък (2160 грама) също остава в каталога.

Най-много нови продукти на Mavic има в категорията облекло и екипировка. Като се започне от клинове, мине се през различни блузи за каране и якета, и се стигне до ръкавици. На снимката горе виждате модела Helium, който е от възможно най-тънка и проветрива материя и е предназначен за каране в горещи дни. Освен него си струва да погледнете и блузите Rhythm, Plasma и Infinity от серията Altium, които също са предназначени за каране в топлите летни дни и съчетават удобна кройка с висококачествени материали и изработка.

http://www.mavic.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>