Спортни новини #18

Още вести за отборите през 2010 г. и състезателите, привлечени в тях – Ланс Макдермот, Пол Басагойша, Аарън Чейс, Брин Аткинсън, Джил Кинтнер, Luna Pro…

Един от най-добрите Dirt Jump карачи в момента, англичанинът Ланс Макдермот, подписа 3-годишен договор с британския производител на велосипеди Saracen и през следващия сезон ще кара с модела Amplitude.

Друга slopestyle звезда, Пол Басагойша, удължи договора си с Kona за още две години, до 2011-та. 

Наскоро бе обявен и съставът на отбора Luna Pro, който, може би знаете, включва само жени. И през 2010 г. в него ще се състезават Джорджия Гоулд, Катерина Наш, Катерин Пентрел и Алисън Дънлап, като Пендрел ще се концентрира изцяло върху планинското колоездене, където успехите й през 2009 г. не бяха никак малки – тя е трета в крайното класиране за СК. Останалите три състезателки ще участват и в други дисциплини, не само в крос-кънтри състезания. Към тима се присъединява и Ейми Домброски, която също ще кара в няколко дисциплини, като за първи път ще се фокусира по-сериозно върху планинското колоездене. Домброски е била състезателка на шосе, а през 2009 г. спечели и националното първенство на САЩ в дисциплината крос-кънтри във възрастовата група „под 23“. 

X-Fusion подписаха договор за спонсорство с Аарън Чейс. Основният продукт, който той ще „тормози“, е новата вилка Vengeance. 

Канадската компания Transition Bikes привлече в новия си отбор Брин Аткинсън и Джил Кинтнер. Аткинсън е с добри класирания в DH състезанията за СК и ще продължи да кара основно там, докато специалистката по 4Х Кинтнер ще се пробва на съвсем ново поприще – спускането – само че само в Северна Америка. Като трети състезател и директор на отбора ще се изявява Ларс Стърнберг.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>