Спортни новини #17

Забине Шпиц – наградена от МОК за позицията й срещу допинга. Новини за отбори и състезатели: Kona, Trek, Yeti/Fox

Греъм Агасис се завърна в отбора на Kona. 18-годишният талант ще кара в повечето от най-големите slopestyle състезания през 2010 г.

Забине Шпиц получи награда от Международния олимпийски комитет за своята позиция срещу допинга, която тя е изразявала многократно през годините, включително и с мнението, че приемането на забранените вещества трябва да бъде криминализирано. 

Yeti и Fox наскоро обявиха състава на съвместния си отбор за следващата година – в него остават звездата на 4-кроса Джаред Грейвс и младата американска надежда в спускането Аарън Гуин, но липсва името на…

Сам Бленкинсоп. След две седмици догадки стана ясно, че новозеландецът ще бъде част от новия отбор по спускане на Lapierre, където ще си партнира с легендата Никола Вуйо и един млад талант от Великобритания – Сам Флокхарт. Всъщност за Нико не е много ясно дали ще кара в кръгове от СК, или ще се съсредоточи върху ендуро състезанията по спускане.
В крос-кънтри тима на френския производител фигурират имената на Алексис Вулермо, Седрик Раванел и Сесил Раванел

Trek привлече в отбора си по спускане 16-годишния американец Нико Мулали. Знам, че едва ли сте чували за него – до момента той не е карал на ниво Световна купа, но мениджърът на тима Мартин Уайтли (един от безспорните специалисти в тази област) едва ли е избрал случайно точно този младеж да прави компания на Трейси Моузли, Джъстин Лиов и Андрю Нийтлинг.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>