Велорали „Узана“ – първи вести от първия ден

Уоутър Клепе (Белгия) победи убедително в първия ден на състезанието, финиширайки за 3:08 часа и с повече от 20 минути преднина пред Недко Дянков (Габрово) и баща му, Николай Дянков, който завърши трети. И всичко това с доста спирания по трасето, за да е сигурен, че е на прав път (не че маркировката беше лоша, но на някои места, за съжаление, имаше и умишлено премахнати ленти).

Тук ще отворя една скоба, за да не се чудите твърде дълго кой е Уоутър Клепе. Може би да започнем с това, че е шампион на Белгия в дисциплината маратон… Надявам се, че занапред ще го виждаме често и в наши състезания, тъй като Уоутър ще е тук 4 години. Спирам дотук, за да не правя първите вести твърде дълги, на в подробния репортаж ще ви разкажа повече подробности.

Трасето днес на места бе доста кално заради дъждовете от предходните дни, но можеше да е и много по-зле, а и към края на деня черните пътища започнаха да изсъхват, макар че днес температурите съвсем не бяха от най-високите.

За утрешния етап организаторите твърдят, че ще е по-труден от първия, макар че и днес много от хората се поизмориха доста (включително и заради калта).