24-часов маратон 2009 – 12-13 септември, с. Марково

Записването за третото издание на едно от най-интересните и може би най-тежко състезание в България започна. Срокът е до 6 септември 2009 г., а местата са ограничени, така че ако желаете да се включите като участници, побързайте. Ако ли не, заповядайте да погледате как другите се справят с изпитанието, организирано от велоклуб „Крива спица“ – денем и нощем!

 

Мястото е същото като през 2008 г. – с. Марково край Пловдив, над което ще бъде маркирано трасе с дължина 9,4 км и денивелация (при изкачване) около 350 м. Маршрутът като цяло ще е сходен с миналогодишния, дори можете да сравните профилите и данните на специалната страница в сайта на състезанието.

Няма особен смисъл да преразказвам регламента на състезанието, при положение, че организаторите са се постарали да напишат ясно всички правила и да подготвят отличен сайт за мероприятието си. Оттам ще научите какви са изискванията, програмата, таксите за участие, сроковете за записване и т.н. Затова директно ви насочвам към него:

http://24.kriva.org/

Регламентът се намира тук: http://24.kriva.org/images/Reglament_24hMTB09.pdf

Ще наблегна само на най-голямата новост през 2009 г. – добавянето на възможност за участие на отбори на щафетен принцип. Те могат да се състоят от 2 до 4 души, като във всеки един момент по трасето може да има само един член на отбора. Решението как да си разпределят карането остава работа на съотборниците.

Така формите за участие стават три:
– индивидуално – един участник, над 18 г., сам решава кога и колко да кара по трасето;
– соло отбори – двама състезатели, единият над 18 г., другият над 14 г., през цялото време трябва да карат заедно (на не повече от минута разстояние), сами решават кога и колко да карат по трасето;
– щафети – отбори от 2 до 4 души, над 18 г., по трасето може да има само един член на отбора, сами решават кой съотборник кога и колко да кара.

Тази допълнителна форма на участие дава възможност да се включат и хора, които не биха се престрашили да го направят индивидуално или отборно (соло), което със сигурност ще допринесе за още по-голямо оживление в старт-финалната зона и още повече интересни моменти там и по трасето.

Генерален спонсор на състезанието е „Макском“ ЕООД – производител на велосипедите Sprint. 

Още веднъж ви напомням да прочетете внимателно регламента и сайта като цяло.А за по-любопитните предлагам и връзки към статиите за предишните две издания на проявата, които все още се намират в стария сайт:
Първи вести от първото 24-часово МТБ състезание в България
24 часа в Пловдив
Още 24 часа в Пловдив
24 часа край Пловдив

Състезанието започва на 12 септември в 13:00 ч. Кой ли ще направи най-много обиколки тази година? 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>