Стартира сайтът Rudopia.org

„Страницата „Рудопия“ представлява отворена платформа за представяне на възможностите на приключенски туризъм в Родопите. Основният акцент е поставен върху възможностите за планинско колоездене в планината като подробно са описани 25 маршрута с обща дължина повече от 1200 км. Целта ни е тази част от сайта „Рудопия“ да се обогатява постоянно.“

Това е част от текста, с който създателите на това интересно място в интернет го представят пред читателите си. Зад проекта стои Сдружение „Байкария“, което през изминалите няколко години организира 4 карания през Родопите по маршрута „Рудопия“, маркиран от тях и предоставящ възможности за многодневни карания в тази българска планина. Сайтът, който ви представяме, също е част от този проект, но и доразвитие на концепцията. 

Освен общо и детайлно описание на маршрута „Рудопия“, който се явява обединяващ елемент за всички страници, сайтът съдържа информация и за няколко центъра, разположени по този маршрут – Велинград, Беглика, Триград, Смолян, Кърджали, Маджарово и Ивайловград. За всяко от тези населени места е предоставена информация за маршрути, настаняване, забележителности и т.н. Точно тези секции тепърва ще бъдат разширявани, добавяни нови места и маршрути, за да може Rudopia.org да се превърне в „навигатор“ за планинското колоездене в Родопите. Вие също можете да помогнете! 

http://rudopia.org/