5-th MTB-Thassos Cup 2009 на 3 май

На 3 май в град Потос на о-в Тасос, Гърция ще бъде даден за пети път старта на състезанието MTB-Thassos Cup, в което традиционно се включват било за удоволствие, било с цел спортни постижения и доста българи. Интересът към проявата всяка година е голям и затова бързам да ви съобщя подробностите, които ми изпратиха организаторите.

На 3 май в град Потос на о-в Тасос, Гърция ще бъде даден за пети път стартът на състезанието MTB-Thassos Cup, в което традиционно се включват било за удоволствие, било с цел спортни постижения и доста българи. Интересът към проявата всяка година е голям и затова бързам да ви съобщя подробностите, които ми изпратиха организаторите. 

За тези, които искат да черпят информация директно от източника (на английски език), веднага осигурявам тази възможност чрез следната връзка: 
http://www.mtb-thassos.com/index.php?id=101〈=1

За останалите подготвих кратък преразказ на най-важното, като във всички случаи е добре да погледнете внимателно страницата от горния линк. 

Трасето ще е почти същото като миналата година. Единствената промяна засяга спускането, където една от пътеките е заменена с друга, по-малко камениста, което е намалило и дължината на маршрута с 1,5 км. 

Организаторите предупреждават, че от участниците се изисква да имат добра физическа подготовка, изправен велосипед и силно препоръчват носенето на няколко резервни гуми заради трънливия облик на някои от местностите, през които минава трасето. 

Участниците са разделени в няколко категории: младежи (15-18 г., изисква се разрешение от родител/настойник), мъже (18-35 г.), ветерани (над 35 г.) и жени. 

Класираните от 1-во до 3-то място получават купа, а тези от 4-то до 6-то медал. 

Таксата за участие е 15 евро и включва тениска, сувенир и грамота за участие. 

Всеки заинтересован от участие в състезанието трябва да изпрати до организаторите e-mail, съдържащ имената му, адрес, националност, дата на раждане и телефон за контакти на някой от следните адреси: Срокът за изпращане на заявки за участие е 28 април 2009 г.

Организаторите не са задължени да осигурят настаняване за състезателите, така че е добре последните да се погрижат достатъчно рано за това. Няколко хотела и квартири ще предлагат легла за една или две нощувки на цени от 10 до 20 евро за дните на състезанието. Списък на местата, предлагащи настаняване, ще откриете на адрес: http://www.mtb-thassos.com/

За повече информация относно състезанието можете да се обадите и на някой от следните телефони: 6970015966 или 6946955704.