Спортен център SPORTRAX отвори врати в София

На 11 декември 2008г. Стефка Костадинова преряза лентата за откриването на „първия и най-голям център за активни спортове“ в България – SPORTRAX. Текстът в кавички е от прес-изявлението, което можете да прочетете в цялост по-надолу, но аз бих си позволил една корекция – доколкото всеки спорт е „активен“ в една или друга степен, може би е по-точно да се каже, че става дума за спортове на открито и за т.нар. „екстремни спортове“. Всъщност дефинициите тук са по-скоро излишни, защото този нов спортен магазин наистина е първият по рода си с това, че на търговска площ от 1500кв.м (2500кв.м, ако броим складовите, сервизните и други допълнителни помещения) предоставя достъп до широк асортимент от стоки, които досега се предлагаха много по-изолирано едни от други, предимно в специализирани магазини, насочени към един или два спорта. За първи път те попадат под един покрив, което вероятно ще зарадва много от почитателите им, които често практикуват по няколко занимания в зависимост от сезона и настроението. Затова и SPORTRAX ще следва сезонната логика, по която ще се сменят продуктите, изложени в просторните помещения на магазина. Три активности ще са представени целогодишно – колоездене, алпинизъм и туризъм. Останалите ще са на сезонен принцип – ски, сноуборд, сърф, кайт, уейк, каяк, рафтинг, скейтборд, къмпинг екипировка и подводни спортове.

В SPORTRAX ще се предлагат и някои допълнителни услуги, на които искам да акцентирам. Най-интересно за мен е отдаването на екипировка и оборудване под наем – нещо, от което хората често се нуждаят и досега не бе толкова лесно да се намери. Разбира се, ще има и сервизни кътове за велосипеди, ски и сноуборд. Магазинът ще предлага и специализирана спортна литература, карти, пътеводители, филми, списания… Всичко това ще е на първия етаж, където са и щандовете за облекло, кецове, част от раниците и чантите. На приземното ниво е и заведението от веригата FixMix за бързо хранене и напитки от пресни плодове и зеленчуци. В спортния център ще се случват и много събития – спортни демонстрации, изложби, курсове, концерти.

На втория етаж е изложена техническата спортна екипировка – велосипеди и компоненти за тях, ски + обувки и автомати, сноуборд + обувки и автомати, пособия за туризъм и алпинизъм и др.

От продуктите за планинско колоездене в новия магазин са налични велосипедите на RAM Bikes и марките, представлявани в България от One Distribution – SRAM, Rock Shox, Avid, Truvativ, 661 и т.н. Пространството, отделено за байковете, и сега не е малко, но напролет ще бъде увеличено още повече и тогава се очаква да бъдат добавени още марки велосипеди и компоненти. Що се отнася до останалите спортове, ще ми е трудно да изброя всички имена и емблеми, които видях, но ще посоча някои от тях: Atomic, Salomon, Lange, Burton, Armada, Orage, Dakine, Forum, Cirka, Globe, Hannah, Salewa, Mammut, 5.10, Black Diamont, Primus, Husky и много други. И, разбира се, това е само началото!

А планове за бъдещето не липсват. Освен разширяване на асортимента, инвеститорите предвиждат изграждане на магазини и в други големи градове на страната. Разбира се, това ще отнеме известно време, особено като се вземе предвид фактът, че инвестицията в този първи търговски обект надхвърля 1млн. лева. Търговското дружество Спортракс ООД, което е собственик на магазина, всъщност е сдружение на някои от водещите търговски представители и вносители на продуктите, изложени в спортния център.

SPORTRAX се намира в Младост 1, в пространството между бул.“Андрей Сахаров“ и ул.“Йерусалим“. Точният адрес е бул.“Андрей Сахаров“№20а, а най-лесно ще го намерите, като се отклоните от булеварда по улицата между поликлиниката и магазин „Зора“. Центърът разполага със собствен паркинг за 44 автомобила, наблизо минават тролей №5 и няколко автобуса, има и спирка на метрото, което трябва да започне да спира там през 2009г., така че какъвто и вариант за придвижване да използвате, ще достигнете лесно и удобно до магазина.

Повече подробности за SPORTRAX можете да прочетете в официалното прес-изявление, раздадено на журналистите, поканени на откриването. Изтеглете го в желания формат:
SPORTRAX инфо (PDF)
SPORTRAX инфо (DOC)

Още снимки от откриването на магазина:

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>