Lezyne CRV-20

Lezyne (чете се „лизайн“) e сравнително нова марка не само на българския пазар. Компанията има за цел да прави качествени, функционални и добре изглеждащи продукти, като у нас засега се предлагат най-вече инструменти, помпи и чанти за седалка. В началото на лятото вносителите за България ми предоставиха за проба няколко неща, сред които и мулти-инструмента CRV-20.

Продукт: Мулти-инструмент, включващ 20 различни функции.  Алуминиева рамка, инструменти от хром-ванадиева стомана.
Тегло:  162 грама
Цена: 55лв.
Продължителност на ползването: 2 месеца 
Продуктът е ползван съвместно с: 
Други модификации на модела/продукта: Lezyne предлагат още няколко мулти-инструмента с различен брой функции, като най-близък до разгледания тук продукт е Stainless-20, който е със същите функции, но елементите му са изработени от неръждаема стомана. 

В продължение на 2 месеца се постарах да му създавам непрестанна работа по мои и чужди велосипеди, за да изпробвам колкото се може повече от функциите му. А те не са никак малко! CRV-20 включва стандартния набор от шестограни с размери 2, 2.5, 3, 4, 5, 6 и 8мм, като двата най-малки са с Г-образна форма, за да се ползват по-лесно на разни тесни места, като например болтчетата за реглаж на отдалечеността на спирачното лостче. Имах възможността няколко пъти да се убедя в полезността на този детайл. Списъкът с инструменти се допълва от кръстата и плоска отвертки, Torx T25, нож, два гаечни ключа (8 и 10мм), отварачка за бутилки, щанга за гуми, клин за раздалечаване на накладките на дискови спирачки, ключ за верига и три ключа за спици, единият от които е за специалните нипли на Mavic, които се използват при някои от готовите им колела. Както виждате, списъкът е доста внушителен и, честно казано, не успях да намеря на CRV-20 приложение за всички случаи, за които е предвиден. 

Единственият инструмент, който не ми бе достатъчно удобен, е щангата за вадене на външни гуми, макар че ако нямате никаква друга, и с нея ще свършите работа. Всички други елементи са удобно подбрани и замислени. Ключът за верига е добре познат като дизайн и напълно ефективен според скромния ми опит. Оделните инструменти са ковани и фрезовани, със специално оформена основа – тя се нанизва на оста на рамката, която се притяга с болтове от двете страни. Според производителя това осигурява допълнителна здравина и коравина (в сравнение с инструментите, при които краят на отделните елементи просто е огънат, за да образува ухо, което да се наниже на оста). Действително, през целия период на ползване усещах CRV-20 доста стабилно в ръката си, никоя част от него не се е разхлабвала и конструкцията му позволяваше прилагането на съвсем прилична сила за завиване или отвиване на болтове. Към здравината на „сечивата“ също нямам никакви забележки – дори и по най-често използваните не се появиха следи от износване, а е добре да се има предвид, че и други бяха ползвали продукта преди мен. Разбира се, има и места, където достъпът с мултиинструмент като CRV-20 бе по-затруднен заради габаритите му, но това се отнася и за другите продукти от този тип – в крайна сметка тяхната задача е да ви осигурят достатъчно възможности за ремонт насред нищото, а не да служат като професинални сервизни пособия. CRV-20 включва и специално ластично „покривало“, с което да го опаковате, когато не го ползвате.

Заключение: Lezyne CRV-20 е един отличен мулти-инструмент, който по нищо не отстъпва на други подобни, които съм ползвал. Дали ги превъзхожда е трудно да се каже, защото всеки човек си има свои изисквания и предпочитания, но засега това е най-богатия откъм функции продукт от този тип, който съм имал на разположение, а изработката му е солидна и качествена, така че за мен цената от 55лв. е напълно оправдана. 

За контакти:
OneDistribution
тел. (02) 9791828
www.onedistribution.com

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>