Резачки Ice Toolz

В началото на тази година реших, че с оглед на зачестилите смени и ремонти по байковете ми е крайно време да си улесня малко живота, купувайки си специализиран инструмент за рязане на жила и брони. Небезизвестният Любомир Тодоров от „Веломания“ ми препоръча този модел на Ice Toolz.

Продукт: Клещи-резачки за брони, жила, спици и др. 
Тегло:  177 грама
Цена: 40лв.
Продължителност на ползването: 6 месеца 
Продуктът е ползван съвместно с: 
Други модификации на модела/продукта:

В началото на тази година реших, че с оглед на зачестилите смени и ремонти по байковете ми е крайно време да си улесня малко живота, купувайки си специализиран инструмент за рязане на жила и брони. Небезизвестният Любомир Тодоров от „Веломания“ ми препоръча този модел на Ice Toolz, обяснявайки ми, че е много доволен от издръжливостта му и то при положение, че при сглобяването на велосипеди Drag не му е спестявал тежката работа нито за миг. Както се досещате, един домашен потребител като мен съвсем пък не може да създаде подобаваща заетост на подобно пособие, така че в моя случай за износване и затъпяване на остриетата и дума не може да става.

Инструментът е многофункционален – освен жила, брони и маркучи за спирачки, той може да реже и спици, като за различните неща, които ще режете, си има специално предвидени отвори в остриетата. Това позволява дори да режете едновременно (успоредно) жилото и бронята, което вероятно е полезно за професионални механици, които по този начин могат да работят по-бързо. Отворът, предвиден за срязване на жилото обаче, на мен не ми бе толкова удобен, колкото класическите челюсти в предната част, предвидени за броните. Освен това в някои случаи жилото се „разригаше“, така че в крайна сметка започнах да режа и жилата си с предните резци и всичко беше наред. Възможността за рязане на спици е чудесна – успях набързо да си направя няколко самоделни инструмента, благодарение на тази функция. Резачките са чудесни и за махане на излишната част от т.нар. свински опашки, а не е тайна, че те се използват доста често в нашите среди. За да изпипате напълно нещата, добавено е специално шило, с което да дооформите бронята, след като я срежете, както и отвори за сплескване на капачките на броните или жилата. От последното обаче не останах съвсем доволен – може и аз да съм некадърен, но всеки път капачките на жилата ми падаха след едно-две карания, поради което краят на едното ми жило в момента прилича на авангардна прическа на някоя фолк-певица. 

Заключение: Ако разчитате за поддръжка на велосипеда си изцяло на сервизи, е напълно излишно да давате 40лв. за нещо, което едва ли някога ще използвате, но има и доста хора, на които им се налага да извършват ремонтите сами – било защото обичат да го правят, било по някакви други съображения. На тях бих препоръчал тези резачки като продукт с отлично съотношение цена/качество/функционалност. 

За контакти:
„Веломания“ ЕООД
ул.“Гюешево“ 83
тел: 8127072
www.velomania-bg.com

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>