Schwalbe изтегля от пазара някои модификации на DH гумите си заради дефект

Германският производител на гуми Schwalbe за пръв път в историята си обяви изтегляне на продукти от пазара поради дефект. Става дума за модификациите с телени бордове на моделите за спускане и фрийрайд Big Betty, Muddy Mary, Al Mighty и Black Shark Mud. Специалисти на компанията са установили, че при продължителна употреба възникват случаи на отделяне/откъсване на металния шнур от борта, което компрометира връзката на гумата с каплата и може да доведе до падане и други инциденти. Затова Schwalbe реши доброволно да изтегли проблемните продукти от пазара, заменяйки ги с нови. Това може да стане чрез оторизирания дистрибутор в съответната държава – в България това е „Веломания“ ЕООД, така че при нужда се свържете с тях или техните дилъри за повече информация. Преди да го направите обаче, прочетете и следните подробности:

– Акцията засяга само модификациите с метални (телени) бортове. При моделите Big Betty и Muddy Mary има и фрийрайд модификации, които са с кевларени шнурове – при тях няма такива проблеми и те не подлежат на замяна. 

– За да компенсира клиентите си за създадените неудобства, Schwalbe ще осигури срещу всяка върната гума с метален борт от посочените модели, две нови гуми с кевларен борд.

– При Big Betty и Muddy Mary през октомври 2008г. се очакват нови партиди с метални бордове, при които проблемът ще е отстранен. За тези модели клиентите имат две възможности: да ги заменят сега с две нови гуми с кевларен борд или да изчакат няколко месеца и да получат нова гума с метален.

– Моделите Al Mighty и Black Shark Mud направо ще бъдат спряни от производство и подменени с нови. Докато стане това обаче, те могат да бъдат заменени с нови гуми с кевларен борд от моделите Big Betty и Muddy Mary. 

– Както споменах, в България подмяната ще става чрез официалния дистрибутор „Веломания“ ЕООД, но имайте предвид, че поради неочаквано създалата се ситуация може да се наложи изчакване на нови доставки, ако наличните количества бъдат изчерпани. 

www.velomania-bg.com

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>