Nissan UCI Световна купа 2007: Шладминг, Австрия, DH/4X #4

На 9-10 юли състезателите по спускане и 4-крос си дадоха среща за четвъртия кръг в тези дисциплини на едно добре познато на всички място – Шладминг.

В спускането доминираха австралийците в лицето на световния шампион Сам Хил (Iron Horse/Monster Energy) и младата му сънародничка Трейси Хана, която за първа година се състезава в елитната група и това е първата й победа в кръг от СК, но едва ли някой би нарекъл това постижение неочаквано предвид титлата й световен шампион при юноши за 2006г. Както се досещате, по пътя си към върха на почетната стълбица сестрата на Мик Хана победи не кого да е, а настоящия световен шампион при жените Сабрина Жоние (Франция, Iron Horse/Monster Energy), чието време бе с близо 2 секунди по-слабо. Третото място остана за швейцарската състезателка Мариеле Занер (Bikepark.ch Tui). Що се отнася до мъжете, Хил явно отново бе в стихията си, тъй като отбеляза 5 секунди преднина на трасе с дължина 2.1км. На второ място е британецът Джий Атертън (Animal Commensal), а на трето Грег Минаар (ЮАР, Team G-Cross Honda), който призна, че трудно е успявал да намери ритъма си по това трасе, а на всичкото отгоре е трябвало да внимава и за контузеното си рамо.

Временно класиране:
Мъже
1.Сам Хил – 807т.
2.Стив Пийт – 639т.
3.Мати Леиконен – 566т.
Жени
1.Сабрина Жоние – 880т.
2.Трейси Моузли – 655т.
3.Емелин Раго – 655т.
В оставащия последен кръг шампионската двойка Хил/Жоние могат да влязат съвсем спокойни с подобна преднина.

В състезанието по 4-крос най-добре се представиха американците. Браян Лоупс (GT) спечели поредната си победа и увеличи преднината си в общото класиране до 500т., с което титлата за сезон 2007 му е гарантирана. Зад него в този кръг останаха Гидо Чуг (Германия, Sangyong-Fusion), Филип Полк (Словакия, Gravity Group) и Джаред Грейвс (Австралия, Yeti-Fox).  При жените Джил Кинтнер (GT) превъзмогна неуспеха си в предишния кръг и спечели първото място пред Анеке Беертен (Холандия, Bikepark.ch), Фион Грифитс (Великобритания, Norco) и Мио Суемаса (Япония).

Временното класиране изглежда така:
Мъже
1.Браян Лоупс – 950т.
2.Филип полк – 450т.
3.Михал Прокоп – 450т.
Жени
1.Джил Кинтнер – 750т.
2.Анеке Беертен – 710т.
3.Фион Грифитс – 350т.

Последният кръг е в Марибор, Словения на 15-16 септември. Съвсем близо до нас!