Кратки новини #33

За повечето редовни читатели сигурно е известно, че Евробайк, най-голямото велоизложение в света, отбелязва стабилен ръст през последните няколко години. Затова не е учудващо, че през 2007 и 2008г. изложбените площи ще бъдат увеличени с още 4000кв.м чрез наемането на хангар за цепелини, намиращ се в съседство с основните зали. Решението е временно, докато бъдат построени допълнителните сгради в рамките на изложбения център, и ще позволи на още 50 компании да изложат продуктите си.


И като стана дума за увеличаване на площи и капацитет, новият завод на „Макском” ЕООД, производителят на Sprint, вече има завършен вид. Припомням, че в комплекса, застроен върху 27000кв.м, ще могат да се произвеждат около 500 000 велосипеда годишно.

Всъщност първият велосипед вече официално слезе от конвейера, придружен от пръски шампанско, отворено от управителя на Макском г-н Максим Митков. Доколкото разбрах, в момента тече прехвърляне на производството в новия завод, складовите наличности вече са там, а последни ще сменят местоработата си служижелите в административната част.


Аарън Чейс, един от най-напредничавите карачи в последно време, поне що се отнася до “улично каране” (добре де, street на английски!), интересни трикове и други подобни, спонсориран от Cannondale, претърпя тежка контузия във Великобритания по време на състезанието QashQui в Нюкасъл. Американецът е карал по дъска на височина повече от 2м, когато задното му колело се хлъзнало и той паднал на земята, приземявайки се на „опашката” си. От удара прешлените му се набили един в друг и, макар че няма фатални последици, се е наложила операция, след която Чейс може да се похвали с няколко метални елемента в долната част на гръбнака. Лекарите прознозират, че той ще може да се възстанови напълно за около 6 месеца.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>