Първи сведения за Dragomir Rush

Както може би си спомняте, в статията за дилърския семинар на Веломания през есента споменах за един прототип, който бе показан на семинара в съвсем начален стадий. Е, нещата постепенно придобиват все по-завършен вид и на сайта на Drag вече можете да видите това:

То се нарича Dragomir Rush и все още е под формата на компютърен модел, който с интерес можете за развъртите насам-натам с левия бутон на мишката, а с десния да сгънете и разгънете окачването.

Рамката ще е за крос-кънтри, със 110мм ход на окачването. Последното е нов за българските производители вид – използвана е конструкция с къси ставни връзки при средното движение, кобилица и заден триъгълник без стави, закачен към тях. Подобни окачвания се срещат навсякъде – някои са по-известни и патентовани, други следват тенденцията. Така или иначе едно от предимствата на подобен дизайн е, че дава доста възможности за „напасване“ на окачването към зададените цели, има многовариантност, което всъщност позволява на пазара да има много различни марки и модели велосипеди със сходна конструкция, въпреки защитата с патент на някои от тях. Разбира се, това предпоставя и различен начин на работа, дори и при сходен външен вид, така че предстои да разберем какво точно ще е поведението на Rush.

Принадлежността към марката Dragomir показва, че моделът е разположен в по-високия клас.

За други подробности като тегло например ще трябва да почакаме още, но вие не забравяйте да разгледате триизмерния модел на сайта на Drag: www.dragbicycles.com

Коментари във форума

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>