Малко за новите гуми на Michelin

Френската компания е приготвила няколко нови модела за следващия сезон, с които се кани да направи експанзия на пазара, особено на американския. Факт е, че в последните години този именит производител малко поизостана в сегмента на гумите, монтирани на ендуро/all mountain велосипедите. Но отговорът изглежда обещаващо.

Шарките на моделите Mountain X’Trem, Mountain A.T и Mountain Dry2 не са изцяло нови, те имат много, ама много общо с досегашните гуми на Michelin и това е нормално, като се имат предвид добрите отзиви за техните продукти. Но има промени в конструкцията на гумите, най-вече технологията Reinforced (подсилен), която е взаимствана от мотокросовите гуми на компанията. При нея има един допълнителен (трети) защитен слой (в сравнение с „нормалните“ гуми в каталога, които са с два), както и четвърти частичен слой под протектора, което я прави по-устойчива и здрава. Добавени са и специални ленти при борда, пак с цел повишаване на здравината. Плетката е с 60tpi (вместо 128), което също „втвърдява“ и заякчава конструкцията, с цели 10%, при повишаване на теглото само с 2,5%. Като цяло стремежът на производителя е да предложи „големи” гуми с не чак толкова високо тегло.

Новите продукти ще се предлагат в две версии:

Enduro – размери 2.3 или 2.5 (в зависимост от модела), по-здрави, но и по-тежки гуми.

Light Enduro – размери 2.15 или 2.2, които са сравнително леки, но с достатъчно голям балон и контактна площ.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>