Кратки новини #27

Николай Костадинов, добре познат на читателите на МТБ-БГ с многото си призови места в българските състезания, се ожени за приятелката си Снежана Георгиева, която в последните 1-2 години също записа успехи на състезателната сцена. Да им е честито и да продължават уверено напред в живота!

Мартин Огдън, шампион на Великобритания по 4-крос за 2006г., през новия сезон ще кара за Ram Bikes. Да, точно така, става дума за същите Ram Bikes, чиито велосипеди, както вероятно знаете, се продават и на Острова. Британският състезател, който вече кара своя Ram 4X, се надява през 2007г. да повтори успеха си на британската сцена, както и да вземе участие в европейските кръгове от СК в коронната си дисциплина. За повече подробности: www.ram-bikes.com

Ан-Каролин Шасон, най-успешната състезателка в спускането с цели 12 шампионски титли в периода 1994-2005г., обяви, че се завръща на състезателната сцена. Но не в планинското колоездене, а в BMX, откъдето започна кариерата си и където спечели две световни титли през 1992 и 1993г., преди да премине към 26 цоловите велосипеди. Целта на бързата французойка е участие на олимпийските игри в Пекин през 2008г. Разбира се, за целта Ан-Каро първо ще трябва да пребори конкуренцията на съперничките си във Франция, за да успее да се класира за едно от двете места в квотата на страната за олимпиадата. Повечето от тях са по-млади, но опитната Шасон отново има цел, а статистиката показва, че загубите не са й по вкуса.

Никола Вуйо, чиито постижения са не по-малки от тези на Ан-Каро (двамата блестяха на DH небосклона по едно и също време, бяха и съотборници в Sunn и т.н.), също обяви, че ще се завърне в състезанията от СК, макар че по собствените му думи целите, които си поставя, съвсем не са толкова сериозни, както навремето, и главен мотив ще му бъде удоволствието от карането и тръпката от надпреварата с други бързаци. Както сме съобщавали и преди, в момента основните усилия на Нико с насочени към рали-състезанията с автомобили – те ще са приоритет и през 2007г., а кръговете от СК по спускане ще са за почивка и разнообразие.

Жилберто Симони, един от най-успешните италиански състезатели на шосе в последните години, печелил два пъти Giro d’Italia, също отправи поглед към планинското колоездене и олимпийските игри в Пекин през 2008г. 35-годишният спортист, който тази година отново ще се пробва в Обиколката на Италия, смята да посвети голяма част от сезона си на участия в МТБ състезания и се надява да успее да спечели място в националния отбор на Италия, който ще представя страната догодина.

UCI (Международната федерация по колоездене) прие поправка в правилата за провеждане на състезания по планинско колоездене, според която се връща изискването за наличие на определен брой спечелени точки в ранг-листата на федерацията, за да може състезателят да участва в състезания от СК. Минималният брой точки е 20. Правилото не се отнася за дисциплината маратон.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>