Кратки новини #25

Сам Хил бе обявен за „Планински колоездач на годината” в Австралия, след като донесе на отбора си победи в два кръга от СК и спечели титлата Световен шампион в дисциплината спускане. Освен това младият австралиец, каращ за Iron Horse/Mad Catz, спечели американските серии NORBA и в момента заема първото място в ранк листата на UCI сред спускачите. Случайно да има изненадани от тази новина?

Томас Фришнехт преживя наскоро неприятна медийна история, след като името му бе замесено в „холивудски” скандал с наркотици. Всичко започнало след като полицията арестувала дилър на дрога в квартала на звездите, чието име било абсолютно същото като на известния швейцарски ХС състезател. Нещо повече, за зла участ на „добрия” Фриши се оказало, че „лошият” навремето е тренирал колоездене и това помогнало допълнително на няколко медии да публикуват (волно или не) статии, от които няма как да се разбере, че става дума за съвсем различни лица и в крайна сметка името на Фришнехт бе очернено с неочаквани обвинения. Разбира се, елитният състезател даде своето опровержение, което доведе до изясняване на случая, но той не скри разочарованието си от непрофесионалния подход на двете швейцарски издания и Агенция Франс Прес, които първи разпространиха невярната информация.

Никола Вуйо, един от най-успешните спускачи в планинското колоздене и десеткратен световен шампион по спускане, спечели първото място в третото състезание за 2006г. от веригата Megavalanche, което се проведе на 2-3 декември на френския остров Риюнион. Повечето от вас вероятно знаят, че това са надпревари по спускане за издръжливост, с дълги трасета и много участници. Засега все още не е ясно дали с участието и победата си Вуйо се кани да се завърне на състезателната сцена, или е участвал просто за разнообразие, като между другото е показал и класата си. Между другото, една седмица по-рано Нико спечели и рали-шампионата на Франция.

Най-големият европейски търговец на велосипеди, френската верига магазини Decathlon, обяви, че стартира онлайн продажби чрез новия си сайт www.koodza.fr Макар че за момента там все още няма велосипеди, никой не се съмнява, че тази важна част от асортимента на Decathlon също се появи в онлайн магазина. Засега никой не се съмнява и в успеха на начинанието, тъй като проучвания сочат, че почти 70% от потребителите на спортни стоки вече пазаруват основно през интернет.

Intense разкриха наскоро първите снимки на една специална версия на модела 6.6, която ще носи означението SS (Slopestyle). В сравнение със стандартното изпълнение, новата рамка ще е с по-малък челен ъгъл и по-здрава задница.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>