Евробайк 2005, част 5

Ето, че дойде време и за петата част, посветена на изложението Евробайк, в която ще разберете за още няколко новости, които ще се появят у нас през следващата година. На долната снимка виждате управителят на „Веломания“ ЕООД, г-н Драгомир Кузов в компанията на една от легендите в планинското колоездене – Гари Фишер.

По-запознатите читатели веднага ще се досетят, че марката Fisher е част от по-голямото семейство на Trek – един от най-големите американски производители на велосипеди, с които карат и някои от най-успешните състезатели в наше време (Ланс Армстронг, Ролан Грийн и др.) Една от най-големите новини в настоящата статия е, че Trek ще стъпят и на българския пазар през 2006г. За момента все още не е ясно кои модели ще могат да се купят в България, затова ви предлагаме снимки от новия байк за спускане и фрийрайд, Session 10.

Както и моделите Session 7 и 77, новият велосипед е разработен с помощта на Андрю Шандро (едно от най-известните имена в екстремния фрийрайд), който от няколко години е в лагера на Trek. Рамката е с 10 инча ход (250мм), който, за разлика от другите два модела, е реализиран с люлеещо се рамо. За добрата работа на окачването ще играе роля и задният амортисьор Manitou Revox. Материалът, от който е направена рамката, е ZR9000 – алуминиева сплав, разработена от Trek преди години. Както виждате, на профила и формата на тръбите е отделено подобаващо внимание. Не липсват и други интересни детайли, като ушите със сменяема позиция за регулиране на височината на средното движение и специалното обтягащо устройство при предния венец, чиято функция е не само да опъва веригата, но и да я разположи по определен начин спрямо рамото, което според проектантите на рамката ще помогне да се избегнат някои нежелани ефекти (например т.нар. pedal feedback).

Ето и два модела от ХС серията Fuel. Кой знае, може някой от тях да видим и в българските магазини…

Друга известна марка, която вече е на българския пазар, е Fox Racing Shox. За момента у нас се продават моделите 40 (за спускане) и Vanilla R. Да се надяваме, че в бъдеще ще видим още от великолепната продукция на този производител.


Continental представиха нова серия гуми, включваща три модела с еднаква шарка, но различна ширина. Най-големият е Digga 2.5, широка гума за спускане и фрийрайд, при която е използван и нов, по-мек материал, който я прави подходяща за разнообразни настилки. Подобни характерис-тики има и Slash 2.3, само че тя е насочена към хората, търсещи добро сцепление и приемливо тегло. Edge 1.9 е ХС гума, при която е наблегнато на доброто поведение в кални условия.

За контакти:
www.trekbikes.com
www.foxracingshox.com
www.srsuntour.com.tw
www.conti-online.com

www.velomania-bg.com

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>