22 септември – Ден без автомобили – Европейска седмица на движението

„По-добре късно, отколкото никога!“ е една чудесна фраза за случаи като сегашния… Изминалият месец бе много натоварен откъм състезания и други теми с приоритет, поради което не остана време за отразяването на едно хубаво събитие, което не е директно свързано с планинското колоездене, но пък засяга всички нас като велосипедисти. Става дума за организираните от Веломания на 22 септември велошествие и състезание за деца по случай международния Ден без автомобили в рамките на европейската Седмица на мобилността. В тази инициатива всяка година се включват стотици европейски градове, които пропагандират използването на алтернативни начини на придвижване (колоезденето е само един от тях), които, ако се използват по-масово, могат да доведат до намаляване на замърсяването, по-здравословен начин на живот за практикуващите ги и други подобни благоприятни ефекти.


Някои от участниците не пропуснаха шанса да подпомогнат шоуто с подобни изпълнения. Всички велошестващи получиха тениски, посветени на Деня без автомобили.

А това наистина е майсторство! Да караш, гледайки назад, дори и по време на завой, е нещо, което вероятно изисква наистина специални умения… Или може би тайната е в помощните колела?

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>